Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Ailafar: "Heartbeat"

Η παρουσία ενός έλληνα μουσικού και ειδικά στο πολύ ιδιαίτερο μελωδικό μουσικό γένος απαιτεί θυσίες ψυχικές και οικονομικά αιματηρές. Γνωρίζοντας σχεδόν την πλειονότητα των μουσικών που ασχολούνται με το συγκεκριμένο γένος προσωπικά, είμαι σε θέση να κατανοώ κάθε φορά που κάποιο συγκρότημα κυκλοφορεί στο χώρο νέο δίσκο και να διαβλέπω την κατάθεση ψυχής που διατρέχει τα αυλάκια-τις ακτίνες των ψηφιακών δίσκων

Έχουμε λοιπόν κάθε λόγο να είμαστε περήφανοι ως Έλληνες για τα μουσικά μας κατορθώματα!
Σε δύσκολους καιρούς οικονομικής δυσπραγίας και δυστυχώς ψυχολογικής κατήφειας υπάρχει πάντοτε κι ο άνεμος αισιοδοξίας , που μας κρατά ορθούς κι αγωνιστικά ετοιμοπόλεμους. Αυτήν τη φορά ο άνεμος φυσά από την μελωδικομάνα συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα από τους AILAFAR και το δημιούργημα  τους, το  "Heartbeat ", που μας κάνει περήφανους για τη μουσική του δεξιοτεχνία που περικλείει.
Το ύφος των AILAFAR, όπως το περιγράφουν κι οι ίδιοι σε συνέντευξη που ευγενικά παραχώρησαν στην ιστοσελίδα μας rocktime.gr (και θα δημοσιευθεί συντόμως), είναι πανέμορφο  hard rock με έντονη την   πινελιά από μελωδικό  '80ς AOR  ήχο και το αποτέλεσμα, από το πρώτο ήδη άκουσμα ήδη, καθηλώνει τον ακροατή.
Νέα δημιουργία από την Perris Records, που θα κάνει γνωστή την μπάντα ευρύτερα και στο αμερικανικό κοινό.
Ο δίσκος ένα μείγμα από αρχετυπικές κιθάρες του μουσικού γένους που προαναφέρθηκε με πλούσιες αναλογίες από τον γλυκύτατο ηχόχρωμα που μόνον τα πλήκτρα και τα συνθεσάιζερ μπορούν να προσδώσουν.
Όπως συνέβη και στον προηγούμενο δίσκο της μπάντας παρουσιάζονται(αν και λιγότεροι) φιλοξενούμενοι τραγουδιστές όπως ο μέγιστος Steve Overland από τους FM, ο Dean Mess από τη μπάντα των χαρντροκάδων  W.A.N.T.ED στα φωνητικά, Kelly Blake των Jailcat και ο Constantine Maris από τους  Forbidden Sin.
Οφείλω να ομολογήσω όμως πως ο ήχος των Ailafar μου ακούγεται περισσότερο δεμένος και η μπάντα μουσικά είναι ωριμότερη και έτοιμη για ακόμη σπουδαιότερα πράγματα. Έχοντας ήδη αποδώσει τα εύσημα  για την εξαιρετική παρουσία τους στις κυρίες που τραγουδούν στον προηγούμενο δίσκο μοιρασμένα τα τραγούδια: στις Tatiana Economou, Alexandra Mcay, Olga Katsenidou αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τον θαυμασμό και στην επί πολλά χρόνια συνοδοιπόρο της μπάντας στις ζωντανές εμφανίσεις κ.  Elisabeth Mari  που με τη φωνητική παρουσία της που συνδυάζει στοιχεία από μεγάλες ερμηνεύτριες της αλλοδαπής όπως οι Janet Gardner (Vixen), Sandy Saraya (Saraya), Robin Beck,  Ann Wilson(Heart), Fiona Flanangan(Fiona) απογειώνει τη δουλειά της μπάντας. Ο δε συνδυασμός γυναικείων/ανδρικών φωνητικών  δημιουργεί  μία ιδιαίτερα μελωδικότατη πρόταση και κάνει το "Heartbeat" εξαιρετικά ελκυστικό.
Ο δίσκος ανοίγει με "Do You Really Want My Love? ", μία σπουδαία μελωδικοροκάδικη σύνθεση από αυτές που αρεσκόμαστε εδώ στο rocktime.gr με εξαιρετική μίξη και ένα  περίτεχνο σολάρισμα κιθάρας. Ιδιαίτερα σπουδαία ερμηνεία από τον Kelly Blake που φωνή του δένει απόλυτα με το "αλήτικο"  ύφος του τραγουδιού. Ακολουθεί το  "Stop Running Away", σύνθεση με πανέμορφη μελωδία, αρμονικότητα και φωνητικά που μου θύμισαν την αγαπημένη μου τραγουδίστρια των  80ς, Sandy Saraya ενώ οι περίτεχνοι κιθαριστικοί "δακτυλισμοί" δεξιοτεχνικοί και παθιασμένοι.
Στο  "Bucket List" το "αίσθημα  Vixen" διάχυτο από 80ς retro-AOR μελωδικού rock υλικό . Το "Now We Rock" με μία ισχυρή δόση κιθαριστικής μαγείας, οδηγεί την σύνθεση σε ένα δυναμικό, υμνικό αποτέλεσμα. Το "Cast Away" προσωπικά αγαπημένο, ταξιδιάρικο,  "αραχνοΰφαντο" και άκρως πιασάρικο με πανέμορφα φωνητικά που παραπέμπουν στην "αρχόντισσα" του μελωδικού ήχου, τη λατρεμένη Robin Beck
Η παρουσία του υπέρτατου τραγουδιστή του μελωδικού χώρου Steve Overland στον ύμνο του  AOR , "Dream Date" έχει έντονη τη σφραγίδα του ερμηνευτή από μόνη της με την κιθάρα να "κελαηδά"  πανέμορφα. Το  οργανικό  "Live Love Dream" όπου ένας εξαιρετικός κιθαρίστας, δεξιοτέχνης με λαμπρά δεξιοτεχνικά "ακροβατικά" στις ταστιέρες της εξάχορδης "θεάς" δημιουργεί και θυμίζει τον ήρωα που μας άφησε τεράστια μουσική παρακαταθήκη... τον Gary Moore…
Περισσότερο  AOR  μελωδία στο"Forever As One" με εισαγωγή από την μπάντα του χριστιανικού μελωδικού χώρου, τους WhiteHeart, το μεγαλόπρεπο στην εισαγωγή του AOR κομμάτι  "My Heart Belongs to You", ένα εξαίσιο τραγουδιστικό ντουέτο μου θύμισε σίγουρα House of Lords και στα κιθαριστικά σημεία Steve Vai. Το τέλειο  FM radio άσμα – πίσω στα  80ς- είναι το σπαραξικάρδιο "Another You". Στα δε "Cast Away" και  "Pulse" ο καλλιτέχνης  φανερώνει άπλετα τις hard rock, AOR ρίζες του με τις μελωδικές και φωνητικές ενορχηστρώσεις του ενώ στην σύνθεση που κλείνει το δίσκο, αξιοσημείωτη είναι και η παρουσία του ικανότατου ερμηνευτή και μουσικού Constantine Maris.
Στην τελική μου σκέψη προσθέτω και τούτες τις γραμμές: το "Heartbeat" αναμφίβολα είναι μία σπουδή μουσική στο μελωδικό γένος και θα ενθουσιάσει πολλούς και όχι μόνο τους αφοσιωμένους στον μελωδικό μουσικό προσανατολισμό.
Είναι μία μαζική "θεραπευτική κιθαριστική προσέγγιση" με πλουσιοπάροχα φωνητικά, πλούσιες δόσεις πλήκτρων, ευφάνταστες χορωδιακές επιστρώσεις! Θέλετε κάτι περισσότερο;;; Εγώ ήδη έγραψα γράμμα στον αγιότατο Βασίλη να μου φέρει τον καινούργιο δίσκο τους γρηγορότερα του χρόνου!

Νότης "Now We Rock" Γκιλλανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...