Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Revolution Saints: "Light In The Dark"




H παρέα των Deen Castronovo (Journey, Bad English), Doug Aldrich (Dio, Whitesnake, The Dead Daisies ) και Jack Blades (Night Ranger, Damn Yankees ) κάτω από το μουσικό άρμα των REVOLUTION SAINTS επιστρέφουν με το δεύτερο στούντιο άλμπουμ τους, με το σούπερ τρίο να δημιουργεί άλλον έναν ενδιαφέρον δίσκο.

Όταν λοιπόν έχουμε να κάνουμε με τέτοιους τεράστιους ογκόλιθους της hard, melodic και heavy σκηνής οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και δεν απέχει πολύ ο θρίαμβος από την πανωλεθρία.
Ευτυχώς το "Light In The Dark" δεν με απογοήτευσε καθόλου και εκείνο που μου άρεσε ήταν ότι κάθε φορά που το άκουγα όλο και πιο πολύ αγαπούσα ετούτο το άλμπουμ.
Ο δίσκος ξεκινά με το ομότιτλο κομμάτι και ο συνδυασμός Journey με Night Ranger είναι εμφανής με το ντουέτο στα φωνητικά ανάμεσα στον Deen Castronovo και Jack Blades να κλέβει τις εντυπώσεις.
Ακολουθεί το εκπληκτικό  Freedom”  που ξεκινά υποχθόνια και στο ρεφρέν το κομμάτι απογειώνεται με τα πλήκτρα του Alessandro Del Vecchio να θυμίζουν το ύφος του Jon Lord.
Το Ride On” μπαίνει δυναμικά και πάλι ο συνδυασμός της εκπληκτικής κιθάρας του Doug Aldrich με τα πλήκτρα κάνουν την σύνθεση θαυμάσια ενώ τα τύμπανα οργιάζουν ύστερα έπεται η μέτρια μπαλάντα  I Wouldn't Change a Thing” ενώ με το Don't Surrender” τα γκάζια επιστρέφουν και απολαμβάνουμε μία αμερικάνικη hard rock σύνθεση με σούπερ μελωδικά φωνητικά.
Το άλμπουμ συνεχίζεται με το Take You Down” που ακολουθεί την συνταγή που λέγεται Journey ενώ το The Storm Inside” ακούγεται στο ίδιο μοτίβο. Ακολουθεί το Can't Run Away from Love” είναι μία υπέροχη μπαλάντα αλλά το Running on the Edge”  που είναι η αμέσως επόμενη σύνθεση ξεχωρίζει απλά, διότι η μελωδική ερμηνεία του Deen Castronovo δημιουργεί μικρές ανατριχίλες.
Το άλμπουμ  κλείνει με το συναρπαστικό   “Another Chance” και την όμορφη  ημιμπαλάντα  “Falling Apart” ενώ στην ιαπωνική έκδοση του "Light In The Dark"  υπάρχει επιπλέον και η ακουστική εκτέλεση του “Can't Run Away From Love”.
Πιστεύω τελικά ότι οι Revolution Saints κατάφεραν να κυκλοφορήσουν ένα εξαιρετικό και εμπνευσμένο melodic hard rock δίσκο με σύγχρονο ύφος, εκτελεσμένος άψογα από πολύπειρους μουσικούς με κύριο σκοπό να δώσουν μπόλικο συναίσθημα και αυτό το κατάφεραν αριστουργηματικά.

Φώτης Μελέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...