Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Jack Russell's Great White: “He Saw it Comin'”


Ο Jack Russell, η original φωνή των πολύ καλών blues-hard rockers Great White επιστρέφει στα μουσικά δρώμενα με νέο άλμπουμ. Μετά τα γνωστά νομικά προβλήματα σχετικά με τα δικαιώματα του ονόματος των Great White (το οποίο είχε κουράσει και τελικά το "κράτησαν" και οι δυο πλευρές) ο αρκετά συμπαθής Russell κυκλοφορεί ένα album που θα ικανοποιήσει τους περισσότερους fan των Great White.

Το νέο πόνημα του τιτλοφορείται  "He Saw It Comin'" και σε γενικές γραμμές  θα έλεγα πως θυμίζει λίγο τις ένδοξες μέρες αυτής της μπάντας.
Με την πολύτιμη βοήθεια του παλιού του φίλου Tony Montana και των Robby Lochner και Dicki Fliszar, ο Russell προσπαθεί, και σε αρκετά σημεία το καταφέρνει με επιτυχία, να ‘φέρει’ τον κλασσικό ήχο των Great White.  Η νέα του μπάντα ακούγεται σφιχτοδεμένη, η φωνή του είναι ακόμα δυνατή και τα περισσότερα τραγούδια είναι καλογραμμένα και γενικά στο σύνολο του το "He Saw It Comin'" χαρακτηρίζεται ως επιτυχημένο.
Το εναρκτήριο  "Sign Of The Times" είναι ένα κλασσικό Great White κομμάτι και ίσως το κορυφαίο μέσα από το νέο άλμπουμ!  Στη συνέχεια με το "She Moves Me"  οι Great White του Jack Russell groov-άρουν αρκετά ενώ με την πολύ όμορφη μπαλάντα του  "Love Don't Live Here" τα κλασικά bluesy στοιχεία των παλιών καλών Great White κάνουν την εμφάνιση τους. Ακόμη ένα πολύ ‘γλυκανάλατο’ και συναισθηματικό τραγούδι θα συναντήσουμε με το την ακουστική mid-tempo μπαλάντα  "Anything For You" ενώ με τα "He Saw It Comin'", "Don't Let Me Go" και "Spy Vs Spy"  έχουμε να κάνουμε με τρία πολύ καλά και πιο ‘γκαζιάρικα’ κομμάτια που περιλαμβάνουν δυνατές ενορχηστρώσεις, έξυπνα ρεφραίν και μια πιο ‘φρέσκια’ προσέγγιση.
Δεν είναι κακό, αλλά σίγουρα δεν είναι και κάτι αξιομνημόνευτο. Το “He Saw It Comin’” είναι  απλά ένα καλό άλμπουμ που περιλαμβάνει κάποιες δυνατές στιγμές μέσα, την "ιδιαίτερη" φωνή του Jack Russell που δίνει ένα έξτρα "σπρώξιμο" στο τελικό αποτέλεσμα και λίγη από την μαγεία των κλασσικών Great White.

Βασίλης Χασιρτζόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...