Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

ΙΝΚ: "Loom"


H ελληνική ροκ σκηνή, σε αντίθεση με τις περισσότερες δομές της
ελληνικής κοινωνίας παρουσιάζει άνθηση. Χαρακτηριστικός ενδείκτης το δεύτερο άλμπουμ των INK από την Αλεξανδρούπολη. Δουλεμένος ήχος και γερές δόσεις συναίσθημα, πάνω σε goth/μεταgrunge ρίφολα.

Όπως και να το πάρει κανείς, 20 και κάτι χρόνια αφ΄ότου ο ήχος αυτός κυριάρχησε, σήμερα ακούγεται αρκούντως vintage. Όσοι μεγάλωσαν με Mission, Smashing Pumpkins, Tea Party, Paradise Lost και Type O' Negative με το "Loom" όχι μόνο θα βρεθούν στο στοιχείο τους, αλλά θα χαρούν το πρώτο άξιο άλμπουμ του 2016.
Καταλυτική σ' αυτό και η ανάμιξη του "δικού μας" grunge guru, Johnny Bacolas (Alice In Chains, Second Coming), στον οποίον ανήκει η παραγωγή και η ενορχήστρωση στο "Ophelia" καθώς και η συμμετοχή του Craig Walker των ARCHIVE με δεύτερα φωνητικά στα "Sirens" και στο "Ophelia".
Οι Kostas Apostolopoulos (κιθάρες), Chris Tsantalis (φωνητικά), Stavros Tsantalis (ντραμς) και Dra (μπάσο) ακούγονται ατμοσφαιρικοί και ογκώδεις σε καλές αναλογίες (αυτό το "alternative" tag είναι το ισοδύναμο όσων χρησιμοποιούν το επίθετο «εξαιρετικός» επειδή αδυνατούν να προσδιορίσουν ειδικώτερες αποχρώσεις), αποδεικνύοντας ότι μετά το "Diary" του 2009 δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια. Εδώ παρουσιάζονται πιο κατασταλαγμένοι, με τίμιες και εύστοχες συνθέσεις. "Persephone", "Ophelia" και "Rain" μας αποκαλύπτουν το συνθετικό απόσταγμα μιας μπάντας που μπορεί να έχει μόνον ανοδική πορεία. Δεν μιμούνται κάτι, είναι ένα ελληνικό συγκρότημα που ξέρει αυτό που ζητάει καθώς και αυτό που του αρέσει να παίζει.
Στο βίντεο κλιπ του "Persephone" δείχνουν μάλιστα ότι εννοούν και οραματίζονται καθαρά το έργο τους, έχοντας στο επίκεντρο ένα θηλυκό με σπάνια όσο και εντυπωσιακή κατατομή.
Η live παρουσίαση του δίσκου σε ευρύ κοινό θα είναι καταλυτικό κριτήριο για τις δυνατότητές τους. Αν τα καταφέρουν να αναπαράξουν το σκοτεινό συναίσθημα του cd θα συγκινήσουν. Αξίζουν ένα καλό άκουσμα, ιδίως για όσους είναι μέσα στον ήχο τους. Δεν είναι και πολλά τα συγκροτήματα που μπορούν να περηφανεύονται ότι έχουν ακούσει τέτοια ενισχυτικά λόγια από τον ίδιο τον Jeff Martin των Tea Party ("They have the heart, the passion and the desire, they're going to succed").

Παναγιώτης Παπαϊωάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...