Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Magnus Karlsson’s Free Fall: "Kingdom Of Rock"

Ένα από τα πιο ‘hot’ ονόματα τα τελευταία χρόνια στην μελωδική
metal σκηνή είναι χωρίς καμία αμφιβολία ο Magnus Karlsson. Είτε ως κιθαρίστας, συνθέτης, παραγωγός είναι υπεύθυνος για πολλά εκπληκτικά project/μπάντες (ALLEN / LANDE, Starbreaker, BOB Catley, Kiske / SOMERVILLE και πολλά άλλα) στα οποία έβαλε την πινελιά του και έχουν γίνει ήδη κλασσικά.

Το 2008 συμμετείχε με τους Primal Fear και μαζί περιόδευσαν ανα τον κόσμο και ηχογράφησαν δύο επιτυχημένα άλμπουμ.
Το 2013, το ντεμπούτο άλμπουμ του Magnus Karlsson κυκλοφόρησε και ήταν ένα πολύ δυνατό δείγμα καλοπαιγμένου μελωδικού metal που περιλάμβανε μια πραγματικά εντυπωσιακή λίστα guest μουσικών.
Σήμερα, ο καλλιτέχνης επιστρέφει με το δεύτερο του πόνημα και για άλλη μια φορά καταφέρνει να συγκεντρώσει κάποιους αναγνωρισμένους μουσικούς κάνοντας το τελικό αποτέλεσμα εξαιρετικό.
Οι Tony Harnell (Skid Row, TNT, Starbreaker), RICK Altzi (Masterplan, At Vance), DAVID Readman (Pink Cream 69, βουντού Circle), JORN LANDE, JAKOB SAMUEL (The Poodles), Joe Lynn Turner (Rainbow, Malmsteen, οι Deep Purple), Tony Martin (Black Sabbath), HARRY HESS (Harem Scarem) και REBECCA DE LA MOTTE πλαισιώνουν τον Magnus και ο καθένας δίνει το προσωπικό του στίγμα.
Το νέο άλμπουμ ξεκινάει με το "Kingdom Of Rock". Ένα τραγούδι που ερμηνεύει ο Jorn και συγκαταλέγεται στα highlight του δίσκου. Δυνατό και μελωδικό με την φωνή του Jorn να οργιάζει το "Kingdom Of Rock" είναι το τέλειο ορεκτικό για το τι ακολουθεί στην συνέχεια. Στο "Out Of The Dark", ο Jakob Samuel, των The Poodles, μας προσφέρει απλόχερα ακόμη μια μοναδική ερμηνεία ενώ τα κιθαριστικά μέρη του Karlsson εντυπωσιάζουν.
Τον θρυλικό Joe Lynn Turner συναντάμε στο πολύ καλό "No Control" ενώ με το πιασάρικο "Angel Of The Night" (D. Readman) έχουμε το απαραίτητο hit-άκι του άλμπουμ. Όπως και στο ντεμπούτο έτσι και τώρα, ο Magnus αναλαμβάνει δράση, σε ότι αφορά τα φωνητικά, και μας παρουσιάζει το μελωδικότατο "I'm Coming For You".
Και φτάνει η στιγμή που κάνει την εμφάνιση του ο Tony Harnell με το "Never Look Away".
Η ένταση δυναμώνει, και ο μοναδικός αυτός front-man δικαιώνει για άλλη μια φόρα το πόσο χαρισματικός είναι σε αυτό το TNT/Starbreaker/80’s άσμα!
Στο "A Heart So Cold" ο Harry Hess με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του μας χαρίζει ακόμη ένα highlight.
Εν κατακλείδι το "Kingdom Of Rock" είναι ένας "μεγάλος" δίσκος που πέρα από το αστείρευτο ταλέντο του MAGNUS KARLSSON περιλαμβάνει μια εντυπωσιακή λίστα guest μουσικών, δυνατές ενορχηστρώσεις, πολύ καλή παραγωγή και  εκπληκτικά τραγούδια!

Βασίλης Χασιρτζόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...