Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Bret Michaels: "True Grit"



Bret Michaels: "True Grit"

Πριν καιρό διάβαζα: "ο Bret Michaels κάνει στροφή
κυκλοφορώντας νέο δίσκο με ανάμιξη rock και country μουσικής. Το "True Grit" όπως ονομάζεται ο προσωπικός του δίσκος περιλαμβάνει μία επανηχογράφηση του πασίγνωστου Poison hit, “Every Rose Ha sIts Thorn” στο οποίο συμμετέχει και η θρυλική τραγουδίστρια country legend, Loretta Lynn".


Ο θρυλικός τραγουδιστής των Poison, BRET MICHAELS τελικά το τόλμησε!! Κυκλοφόρησε το  "True Grit"με 21 τραγούδια.
 Περιέλαβε στο δίσκο τραγούδια που είχε κυκλοφορήσει διάσπαρτα την τελευταία πενταετία , μερικά νέα που ηχογραφήθηκαν τους τελευταίους μήνες και διάφορα κλασικά-αγαπημένα των Poison που ξαναδουλεύτηκαν μουσικά!
Μεταξύ των συνθέσεων περιλαμβάνεται και η κυκλοφορία του 2012 "They Don’t Make an App For That (The App Song)" που πρωτοκυκλοφόρησε  από την ιστοσελίδα του Bret Michaels ως app  και το ροκάδικο "Get Undone".
Ο Bret επίσης φλερτάρει ούτως ή άλλως με το country / Americana ιδίωμα εδώ και χρόνια και αυτό αποτυπώνεται ιδιαίτερα στη νέα σύνθεση  "Girls on Bars"  που είναι εντυπωσιακή μίξη του προαναφερθέντος μουσικού ιδιώματος με στοιχεία rock 'nroll.
Όπως θα αντιληφθείτε και από τους στίχους ο frontman  των Poison εξυμνεί τις αρετές των κοριτσιών που "χορεύουν" επάνω στα bars (κάτι γνωρίζει παραπάνω).
Σημειώνει ο ίδιος για το τραγούδι αυτό: "όλοι χρειαζόμαστε τέτοιου είδους τραγούδια.
Το καλοκαίρι με κάνει να σκέφτομαι ανθρώπους να χορεύουν στα , να διασκεδάζουν . Σκέφτομαι τα κορίτσια πάνω στα και τα αγόρια να οδηγούν γρήγορα αμάξια.
Οι άνθρωποι θέλουν διασκέδαση μετά από ένα μακρύ, κρύο χειμώνα! ".
Υπάρχουν ακόμη τα πιο γνωστά τραγούδια των Poison.
Υπάρχει μία εξαιρετική κλασικοροκάδικη εκδοχή του  "Nothing' But AGood Time", το "UnskinnyBop" με πνευστά και γυναικεία δεύτερα φωνητικά , το ξαναδουλεμένο σε ύφος "καβαλώ τη μοτοσυκλέτα μου και πάω" "Talk Dirty To Me" και ένα αναγεννημένο  "Every Rose Has itsThorn," ηχογραφημένο με τη Loretta Lynn στο κτήμα της στο Tennessee και φυσικά την συνεισφορά της στο τραγούδι(τραγουδά στροφές του τραγουδιού).
Ο δίσκος περιλαμβάνει επίσης guest εμφανίσεις των  Lynyrd Skynyrd (συγκεκριμένα των Gary Rossington, Rickey Medlocke, Jimmy Buffett και Rascal Flatts) στη διασκευή του κλασικού τους Sweet Home Alabama.
Επίσης στη μπαλάντα Nothing to Lose συμμετέχει  η αγαπημένη Hanna Montana της Αμερικής  Miley Cyrus…όμορφη, ταξιδιάρικη σύνθεση.
 Άργησα να παραδώσω αυτήν την κριτική διότι άκουγα και ξανάκουγα το δίσκο προσπαθώντας να αποκρυσταλλώσω την τελική μου πρόταση και:
Το "True Grit" κυκλοφόρησε ως ένα ανάμεικτο δημιούργημα και στην πραγματικότητα είναι ένα ροκάδικο CD.
Εντάξει , υπάρχει διάχυτο country / Americana ύφος και ανάλογη  διάθεση, αλλά αυτό που κυριαρχεί είναι οι ηλεκτρικές κιθάρες και ο  Bret Michaels  που τραγουδά με το γνωστό κι αγαπημένο rock/hairmetal ύφος.
Τέλειο συμπλήρωμα και συνοδευτικό για τη γλυκειά ραστώνη του καλοκαιριού!

Νότης Γκιλλανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...