Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

BROTHER FIRETRIBE: “Diamond In the Firepit”


Ύστερα από μια αδιάφορη εισαγωγή 20 δευτερολέπτων σκάει το synth που παραπέμπει απευθείας σε melodic rock των ‘80s. Οι Brother Firetribe επέστρεψαν…
Η τρίτη δουλειά των Φιλανδών έρχεται έξι χρόνια μετά το πολύ καλό “Heart Full of Fire” και τέσσερα ύστερα το “Live at Apollo” DVD τους και συνεχίζει τη μουσική ρότα του σχήματος που πατάει κυρίως σε AOR ρυθμούς.
Κινητήρια δύναμη στο group αποτελεί ο πληκτράς Tomppa Nikulainen, ο οποίος έχει αναλάβει το συνθετικό τομέα. Επίσης, στο σχήμα συμμετέχει και ο Emppu Vuorinen (ο κιθαρίστας των Nightwish) που βγάζει μέσω των Brother Firetribe όλα τα hard rock απωθημένα του, και το κάνει καλά. Βέβαια και τα εξαιρετικά φωνητικά του Pekka Ansio Heino πλαισιώνουν άρτια το μελωδικό ποιόν της μπάντας, θυμίζοντας Journey, Europe και Foreigner.
Δεν είναι τυχαίο το ότι το “Diamond In the Firepit” είναι ένας καλός δίσκος. Οι Brother Firetribe ουδέποτε βιάστηκαν να κυκλοφορήσουν album, παίρνοντας όσο χρόνο χρειάζονταν προκειμένου να έχουν στα χέρια τους ένα καλό αποτέλεσμα. Βέβαια, άλλο το να καθυστερείς 2-3 χρόνια και άλλο 6, αλλά από τη στιγμή που η νέα δουλειά κινείται σε υψηλά επίπεδα για το ιδίωμα, κακίες δεν κρατάμε.
Το “Diamond In the Firepit” περιέχει έντεκα μικρούς sing-a-long ύμνους, οι οποίοι θα εξιτάρουν τους AORάδες και θα γοητεύσουν τους melodic rockers, διατηρώντας έτσι το καλό όνομα της μπάντας στο χώρο.
Οι Brother Firetribe, παρά την πολύχρονη απουσία τους, αποδεικνύουν μέσω κομματιών όπως “Love’s Not Enough”, “Far Away From Love”, “For Better or For Worse”, “Edge of Forever”, “Reality Bites”, όπως και της ωραίας διασκευής στο “Winner Takes It All” του Sammy Hagar, πως σε κάποια είδη δε χρειάζεται πρωτοτυπία και ηχητικός αναπροσδιορισμός… Απλά καλή διάθεση και μεράκι!


Στέφανος Στεφανόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...