Τρίτη 8 Απριλίου 2014

LINDA & THE PUNCH: “Obsession”


Έχουμε λοιπόν μία αγγλική μπάντα που συνδυάζει το μοντέρνο rock ήχο και τη μακρόχρονη παράδοση του AOR melodic rock ήχου.
Οι συγκρίσεις (λίγο υπερβολικές προς το παρόν) θέλουν τη φρέσκια φωνή της Linda να μοιάζει με αυτήν των Pat Benatar και Robin Beck (χμμμ), πιθανόν και αυτήν της Carrie Underwood (νικήτρια στο αμερικάνικο American Idol το 2005- ως προς τη νεανική φρεσκάδα της φωνής).
Για τη μουσική δίσκου του “Obsession”, σίγουρα περιγράφεται ως melodic rock και τα τραγούδια έχουν τη σφραγίδα της  Linda ως ερμηνεύτριας. Ξεχωρίζω το “Kill The Lights”, τη βαρύτερη σύνθεση του δίσκου με πραγματικά βαρβάτα riff. Οι συνθέσεις “Cold Cold World” και “Welcome to London” δείχνουν μία περισσότερο AOR διάθεση ενώ ο δίσκος έχει αξιομνημόνευτες συνθέσεις και δένει αρμονικά φωνή και μουσικούς. Το μελωδικό  AOR στιλάκι υπάρχει και στα “Wake Up Dreaming of You” και το “Lost For Words”, δύο συνθέσεις παραλίγο μπαλάντες.
Τελικά οι Linda & The Punch αποτολμούν στο κλείσιμο του δίσκου μία διασκευή στην κλασική επιτυχία της Patti Smith, τον ύμνο “Because The Night”. Το συγκρότημα το παρουσιάζει ελαφρώς βαρύτερο με τη φωνή της Linda  να έχει το πάθος της Smith, αν και ακολουθεί την πεπατημένη και μερικές στιγμές ακούγεται ελαφρά πιο heavy  στην προσέγγιση. Βέβαια όπως οι περισσότερες προσπάθειες διασκευών καταλήγουν υπέρ του πρωτότυπου και το συγκεκριμένο μάλλον δεν αποτελεί εξαίρεση.
Συμπερασματικά οι καλύτερες στιγμές του δίσκου είναι τα υπόλοιπα τραγούδια και η ερμηνευτική ικανότητα της 21ος ετών  Linda να τραγουδά πολύ καλά καθώς ότι οι Linda & The Punch είναι μία μπάντα που το ξεκίνημα της είναι αξιοπρόσεκτο και είμαστε έτοιμοι να τους ξανακούσουμε…


Νότης Γκιλλανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...