Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ALIEN: “Eternity”

Από τις τρεις περισσότερο αγαπημένες μου μπάντες είναι οι Alien! Θα προσπαθήσω λοιπόν να είμαι αντικειμενικός, σύντομος και σταράτος.
Όταν παρουσιάστηκαν τα αρχικά δείγματα πραγματικά ανατρίχιασα ενώ η είδηση για τις πρώτες ηχογραφήσεις που ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2013 με ένα μικρό διάλλειμα για να εμφανιστούν στη 10η  επετειακή διεξαγωγή του πασίγνωστου Firefest, η προσθήκη  μίας νέας σύνθεσης στη setlist της εμφάνισής τους, το "I’m A Fighter", που συντέθηκε πίσω στα  80s από τους  συν-συνθέτες Pam Barlow και Janet Morrison Minto, που επίσης γράφουν και τους στίχους στο νέο δίσκο, ήταν αρκετά για να κλείσουν και να ανοίξουν έναν κύκλο!
Εντάξει, εδώ δεν υπάρχουν τα αξεπέραστα "Feel My Love" και "Brave New Love", ούτε το "Tears Don't Put Out The Fire", που έσπασαν τα ταμεία, αλλά είναι παρόντα όλα τα στοιχεία που έγιναν η αιτία να τους λατρέψουν όλοι οι οπαδοί του μελωδικού A.O.R ήχου. Τούτη εδώ η δουλειά είναι η επιτομή του A.O.R: πλήκτρα με τον Jimmy Wandroph στο φουλ (καλό!), η φωνή του Jim Jidhed μελωδικότατη και κρυστάλλινη (πολύ καλό!), κιθάρα σε αρμονικές και σόλο ευφάνταστα με τον Tony Borg (ακόμη πιο καλό!) ενώ το rhythm section με τους Ken Sandin στο μπάσο και τον Toby Tarrach στα ντραμς είναι μία πραγματικά μετρονομική παρουσία. Τα δεύτερα φωνητικά πλούσια και χορωδιακά συμπληρώνουν το παζλ της αοριάς και θα μου πείτε… που είναι το εξαιρετικό; Υπάρχουν και άλλες παρόμοιες κυκλοφορίες, ίσως και καλύτερες. Απλά το υλικό στο “Eternity” είναι περισσότερο συνεπές στο ύφος που υπηρετούν και τους παρουσιάζει ωριμότερους και ακόμη πιο δεμένους μετά από δεκαετίες.
Ποιες συνθέσεις ξεχωρίζω; Θα έλεγα όλες, αλλά για να τιμήσω την “αντικειμενικότητα… της υποκειμενικότητας” διαλέγω τα Summer Of Love, “Wildheart” και  κυρίως το “What Goes Up”, διότι έχουν τα στοιχεία που προανέφερα στις δόσεις που προτιμώ! Όσοι πιστοί λοιπόν προσέλθετε. Οι "σκυλάδες/ καψούρηδες" του ροκ , όπως μας αποκαλούν εμάς τους "αοράδες", θα παρανοήσετε! Εγώ ΤΡΕΛΛΛΛΑΙΝΟΜΑΙ ήδη!


Νότης Γκιλλανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...