Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

SILENT FORCE: “Rising From Ashes”

Το 5o άλμπουμ των Γερμανών Silent Force έπιασε τους περισσότερους από εμάς απροετοίμαστους αφού μετά την προ 2 ετών επιστροφή του τραγουδιστή τους DC Cooper στους Royal Hunt, αγνοείτο η τύχη της μπάντας.
Ο ενεργητικότατος όμως Alex Beyrodt (Primal Fear, Sinner, Voodoo Circle) κιθαρίστας και ηγέτης των Silent Force έφερε στις τάξεις τους τον Michael Bormann (Redrum, Powerlord, Zeno, LetterX, The Sygnet, Bloodbound, Charade) ως αντικαταστάτη του Cooper. Το παράδοξο στην υπόθεση είναι πως ο DC ήταν κι αυτός με τη σειρά του κάποτε αντικαταστάτης του Bormann όταν εκείνος έπαιζε με τον Beyrodt στους The Sygnet το 1997. Όταν πήραν τον Cooper ήταν που άλλαξαν και το όνομά τους σε Silent Force.
Όπως ήταν αναμενόμενο αυτή η αλλαγή στην σύνθεση της μπάντας έφερε και μετατόπιση στον ήχο τους προς περισσότερο hard rock και AOR μονοπάτια. Το heavy power του προηγούμενου άλμπουμ “Walk The Earth” (2007) μάλλον μας αποχαιρέτησε ανεπιστρεπτί. Η ποιότητα όμως των κομματιών εξακολουθεί να είναι κορυφαία, απλά διαφορετική στο ύφος.
Μια ακόμη παράμετρος αυτής της αλλαγής πλεύσης αποτελεί και το νέο αίμα που τρέχει στην σύσταση της μπάντας. Από την παλιά σύνθεση έχει απομείνει και ο Andre Hilgers (ντραμς), ενώ οι νεοεπιβιβασθέντες είναι οι Matt Sinner (Primal Fear, Goddess Shiva, Sinner, Voodoo Circle) στο μπάσο και ο Alessandro Del Vecchio (Edge Of Forever, Hardline, Gianluca Ferro, Brunorock, Moonstone Project) στα πλήκτρα.
Η μελωδία είναι πρωταγωνίστρια σε μια δισκάρα που την βάζεις στο repeat και δεν σηκώνεσαι από την πολυθρόνα παρά μόνο για να γεμίσεις το ποτήρι σου ξανά. Ο Bormann με το τεράστιο εύρος φωνής που διαθέτει βάζει όλο του το πάθος στον τρόπο που τραγουδά, ο Beyrodt στις κιθάρες παίζει από νεοκλασικές φόρμες μέχρι blues. Η παραγωγή του Achim Kohler (Primal Fear, At Vance, Krokus) πραγματικά υποδειγματική για το είδος. Κάθε κομμάτι είναι προσεγμένο ιδιαίτερα γι'αυτό και το αποτέλεσμα είναι αυτό που αποκάλεσα παραπάνω “δισκάρα”. Από τις περιπτώσεις που δεν χρειάζονται πολλά σάλια παρά μόνο άμεση αναζήτησή του στα δισκοπωλεία.


Γιάννης Φράγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...