Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

PRETTY WILD: “Pretty Wild”


Κλασικός και συνάμα ευχάριστος  ήχος με διάθεση για party-καταστάσεις, περιγράφει  αυτή την κυκλοφορία των  Σουηδών Sleaze/Glam Rocker,  Pretty Wild, που κυκλοφορούν το δεύτερο δημιούργημα τους το Γενάρη του 2014.
Οι Pretty Wild δημιουργήθηκαν το  2006 στο Malmoe και η σύνθεση τους ήταν αρχικά οι Krizzy Fields, Kim Chevelle, Johnny Benson και ο Tim Pretty. Ο ήχος τους  προσομοίαζε το metal των  80s και ηχογράφησαν ένα demo  με τρεις συνθέσεις. Όμως, έπειτα από αυτό το γεγονός ο Tim Petty εγκατέλειψε την μπάντα και νέος  frontman ήρθε ο Ivan Höglund. Περιοδείες σε Ευρώπη και Αμερική, είναι η προθέρμανση για την κυκλοφορία του  EP "All the Way" σε αμερικάνικη εταιρία. Αυτά για την ιστορία…
Στο παρόν, οι σουηδοί κυκλοφορούν το δεύτερο  άλμπουμ καθώς το ντεμπούτο τους "All The Way" του 2008 σκαρφάλωσε αμέσως στο σουηδικό billboard ως νούμερο 1 και ξεπούλησε με κινητήριο μοχλό και τις 100 παραστάσεις που ακολούθησαν. Οι 14 συνθέσεις του δίσκου ενθουσιάζουν με το πρώτο άκουσμα, καθώς διαθέτουν πλούσια χορωδιακά φωνητικά, πανέμορφες μελωδίες, έξοχα κιθαριστικά σόλο και φωνή εξαιρετική με γρέζι σε "κατάλληλες δόσεις" που θυμίζει παλιούς εξαιρετικούς ερμηνευτές του είδους!
Ξεχώρισα τα “Wildheart”, μία σύνθεση με πολλή ενέργεια, και “Alive”, με τα εκπληκτικά φωνητικά και τη "βρώμικη" κιθάρα να  sleazάρει ατελείωτα! Το άκουσμα αυτό  απεικονίζει την όλη διάθεση  τους, τόσο στις ζωντανές εμφανίσεις τους, όσο και την ένταση και  την αμεσότητα που βγαίνει στο δίσκο, που κυκλοφορεί η σουηδική Dead End Records, που φαίνεται ότι υιοθετεί τις ανάλογες μπάντες.
Όλες οι συνθέσεις άρτια δημιουργημένες και καλοπαιγμένες μουσικά, αφού οι πρόβες γίνονταν όχι μόνο στο στούντιο, αλλά και σε ζωντανές εμφανίσεις. Το "πνεύμα" των CINDERELLA, GUNS 'N' ROSES, AC/DC, KISS, THE POODLES, WIG WAM, STEEL PANTHER και POISON διάχυτο παντού…  και το σουηδικό Glam/Sleaze στα καλύτερα του.
Μετρονομικό το παίξιμο της rhythm machine από τους Kim Chevelle στο μπάσο και τον Johnny Benson στα τύμπανα, ενώ η κιθάρα sleazάρει από τον Axl Ludwig. Μέτριες συνθέσεις δεν υπάρχουν, μόνο ευθεία "party all night" διάθεση. Εύχομαι μόνο να μην καθυστερήσουν τόσο πολύ την επόμενη κυκλοφορία τους. Εξαιρετικό "εορταστικό" άκουσμα!



Νότης Γκιλλανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...