Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

BERGGREN KERSLAKE BAND: “The Sun Has Gone Hazy”


Ο Σουηδός  τραγουδιστής, κιθαρίστας και κιμπορντίστας με την ομολογουμένως απίστευτη φωνή STEFAN BERGGREN (M3-Classic Whitesnake, Razorback, Snakes In Paradise & Revolution Road) συναντήθηκε με τον καταξιωμένο ντράμερ LEE KERSLAKE (OZZY, Uriah Heep) για πρώτη φορά το 2005 στο Friedrichshafen στη Νότια Γερμανία όταν ο Berggren έδινε κάποια shows με τους Μ3 και ο Kerslake με τους Uriah Heep. Μερικά χρόνια αργότερα κατέληξαν να παίζουν ζωντανά στην Ζυρίχη μαζί στην ίδια μπάντα, αλλά όχι κάτω από την σημαία των BKB ακόμα.
Το 2011 ο Kerslake επικοινώνησε με τον Berggren και ρώτησε αν θα μπορούσαν να κάνουν ένα ακουστικό show οι δυο τους στο Ελσίνκι. Ήταν η κατάλληλη χρονική στιγμή που και οι δυο μουσικοί έψάχναν για μια νέα πρόκληση και έτσι το σχήμα των BERGGREN KERSLAKE BAND γεννήθηκε. Ο γνωστός Tomas Thorberg (Snakes In Paradise, Michael Schenker, John Norum) κλήθηκε να αναλάβει το μπάσο. Ο Berggren, επίσης, έφερε Στην μπάντα έναν ακόμη πολύ καλό του φίλο, Joakim Svalberg (Opeth, Yngwie Malmsteen) ως guest.
Ο ήχος του συγκροτήματος είναι η τέλεια μίξη μεταξύ Whitesnake-Uriah Heep με κάποιες πινελιές από Snakes Of Paradise και μια μεζούρα από 70’s ροκ για καλύτερη ισορροπία. Τα φωνητικά του Berggren είναι για μια ακόμη φορά πολύ δυνατά και δικαίως θεωρείται από τις κορυφαίες φωνές στον συγκεκριμένο χώρο! Τα πλούσια πλήκτρα που χρησιμοποιούνται δίνουν στο τελικό αποτέλεσμα μια διαφορετική χροιά και κάνουν το “The Sun Has Gone Hazy” μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση για όλους τους fan του κλασσικού ρόκ ήχου. Blues-καταστάσεις, βρώμικος και ακατέργαστος ρόκ ήχος, υπέροχες ερμηνείες και πολύ καλή κιθαριστική δουλειά είναι μόνο κάποια από τα συστατικά που συνθέτουν αυτόν τον υπέροχο δίσκο!


Βασίλης Χασιρτζόγλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...