Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

REO SPEEDWAGON: “Live at Moondance Jam”


Ένα από τα κορυφαία σχήματα που έβαλε τα θεμέλια του λεγόμενου aor/melodic rock ήχου και τον επέβαλλαν και στις δύο πλευρές του ατλαντικού είναι σίγουρα οι REO SPEEDWAGON.
Πάνω από σαράντα χρόνια δισκογραφικής παρουσίας, με εκπληκτικούς δίσκους γεμάτους χρυσές μελωδίες, με αξεπέραστα ρεφρέν, απίστευτα live και με πωλήσεις που αγγίζουν τα 40 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, οι αμερικανοί rockers είναι ακόμη στη σκηνή, όχι μόνο για τα χρήματα και τη δόξα, αλλά και για την αγάπη που έχουν να παίζουν όμορφη μουσική για το κοινό που τους στήριξε πάρα πολύ ακόμα και τα δύσκολα χρόνια.
Το “Live at Moondance Jam” ηχογραφήθηκε (και βιντεοσκοπήθηκε) στις αρχές της χρονιάς και τα μόλις δεκατρία τραγούδια που περιέχονται δεν μπορούν να καταγράψουν με τίποτα την τεράστια ιστορία που έχει το συγκρότημα. Παράλληλα άκρως θετικό είναι ότι ενώ όλοι τους διανύουν την έκτη δεκαετία της ζωής τους, παίζουν, ερμηνεύουν  και εκτελούν με τρομερή ενέργεια και μπόλικο πάθος τις πλατινένιες συνθέσεις τους. Εδώ θα βρείτε τα all time classic “Don't Let Him Go”, “Take It on the Run”, “Roll with the Changes”, “Time for Me to Fly” αλλά και τις μοναδικές και υπέροχες μπαλάντες “Keep on Loving You” και “Can't Fight This Feeling” που σκαρφάλωσαν στο νούμερο 1 των αμερικάνικων chart, ενώ για πρώτη φορά ηχογραφούν σε live εκδοχή το “In Your Letter” από το άλμπουμ “Hi Infidelity” που εκτόξευσε τους REO SPEEDWAGON στην κορυφή των σημαντικότερων γκρουπ της αμερικάνικης ροκ σκηνής.
Στο “Live at Moondance Jam” εκτός από τις aor/melodic στιγμές υπάρχουν και πιο rock ‘n roll άσματα όπως τα θαυμάσια και δυναμικά “Keep Pushin'”, “Back on the Road Again”, “Like You Do”, τα εκρηκτικά και αγαπημένα “Ridin' the Storm Out” και “157 Riverside Avenue” αλλά και το μνημειώδες και τρομερό τραγούδι “Golden Country” όπου η ερμηνεία του γερόλυκου Kevin Cronin δικαιολογεί απόλυτα για ποιο λόγο λατρεύουμε το συγκεκριμένο συγκρότημα.

Με λίγα λόγια το “Live at Moondance Jam” δεν καλύπτει με τίποτα τους φανατικούς οπαδούς των REO SPEEDWAGON και συνίσταται μόνο για το dvd που υπάρχει ως bonus και σε όσους νεώτερους δεν έχουν ανακαλύψει ακόμη ένα σπουδαίο μελωδικό ροκ θησαυρό.


Φώτης Μελέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...