Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

JAVELIN: “Fragments of The Inner Shadow”


Οι Γερμανοί Javelin αν και σχηματίστηκαν πίσω στο μακρινό 1982 ως μια μπάντα που έπαιζε κλασικό hard rock, κατάφεραν να κυκλοφορήσουν την πρώτη τους δουλειά μόλις το 1997.
Αυτή ήταν ένα ανεξάρτητο EP που περιείχε 5 κομμάτια κι έφερε τον τίτλο “Seasons Of Grey”. Ακολούθησε το 2009 ακόμη ένα EP, το “Dark Broken Land” (επίσης ανεξάρτητο). Έπρεπε να περάσουν 30 ολόκληρα χρόνια από τη δημιουργία τους για να καταφέρουν να υπογράψουν και να κυκλοφορήσουν τελικά μέσω της Pure Underground το πρώτο τους ολοκληρωμένο album.
Ο ήχος των Javelin αποτελεί ένα κράμα αμερικανικού και ευρωπαϊκού παραδοσιακού metal, ενώ τα φωνητικά ακολουθούν πιστά στην πεπατημένη του είδους με ιδιαίτερη έμφαση – σχεδόν εμμονή στις υψηλές, χωρίς να τους λείπει η δύναμη και ο λυρισμός. Το cd περιλαμβάνει 11 καινούργια τραγούδια και επιπλέον ως bonus 2 επαναηχογραφήσεις από τα EP που προαναφέρθηκαν.
Το album μπορεί να μην φέρει την ανάλογη φρεσκάδα για κυκλοφορία του 2013, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως αυτοί εδώ οι Γερμανοί αγαπούν την μουσική τους και μένουν πιστοί σε αυτή όλα αυτά τα χρόνια και στο ύφος αυτό. Δεν ξέρω πόσο περιθώριο βελτίωσης έχουν ακόμη, μιας και δεν μιλάμε για νεοσύστατη μπάντα, αλλά το ντεμπούτο τους με κέρδισε στα σημεία. Τα κομμάτια που εγώ ξεχώρισα ήταν τα “Lie To Me”, “Captured Under Sand”και “The Arrival”. Για φίλους των Jacobs Dream, των παλιών Iron Maiden και των ακόμη παλιότερων Queensryche.

Γιάννης Φράγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...