Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

PLACE VENDOME: “Thunder in the Distance”


Τρίτη δισκογραφική δουλειά μετά από πολύ καιρό για το συγκρότημα των Michael Kiske (πρώην HELLOWEEN) και Dennis Ward (PINK CREAM 69) και οι PLACE VENDOME συνεχίζουν να πατούν σταθερά στα μονοπάτια του melodic hard rock αφού όλες οι συνθέσεις, οι ενορχηστρώσεις και οι ερμηνείες ακούγονται ευχάριστες και πολύ μελωδικές.
Στην συγγραφή των κομματιών έχουν βάλει το χεράκι τους οι Magnus Karlsson (Primal Fear), Timo Tolkki (πρώην Stratovarius), Alessandro Del Vecchio (Hardline), Roberto Tiranti και Andrea Cantarelli (Labyrinth, A Perfect Day), Tommy Denander (Radioactive), Sören Kronqvist (Sunstorm, Issa) και Brett Jones ενώ στα τύμπανα είναι ο Dirk Bruineberg (Consortium Project), στα keyboards ο Gunter Werno (Vandenplas) και στην κιθάρα ο Uwe Reitenauer (Pink Cream 69).
Ο πολυτάλαντος Dennis Ward εκτός από μπάσο, τα φωνητικά και ρυθμικές κιθάρες έχει αναλάβει την παραγωγή και την μίξη του “Thunder in the Distance”.
Tα εκπληκτικά “Power of Music” και “Lost in Paradise” έχουν λίγη από την αύρα του υπέροχου “My Guardian Angel” που υπήρχε στο προηγούμενο δίσκο τους, “Streets of Fire”, ενώ το  εξαιρετικό “Heaven Lost” δίνει ένα ξεχωριστό χρώμα στο δίσκο. Τα “Talk To Me” και “Never Too Late” είναι ένα από τα καλύτερα κομμάτια του άλμπουμ καθώς επίσης και το “Fragile Ground” που είναι το μοναδικό τραγούδι σε πιο alternative μελωδικό ύφος.
Μπορεί λοιπόν οι PLACE VENDOME ως σχήμα, να μην λειτουργούν αυστηρά με τους όρους που απαιτούνται για ένα κανονικό συγκρότημα (live, συχνές κυκλοφορίες) όμως πετυχαίνουν να είναι ενδιαφέροντες και χάρη στην καταπληκτική φωνή του Michael Kiske, να γίνονται αρκετά γοητευτικοί.


Φώτης Μελέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...