Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

JOURNEY:“Escape”



Οι JOURNEY το καλοκαίρι του 1981 κυκλοφορούν το κλασσικό και θρυλικό “Escape” που ήταν η έβδομη δισκογραφική τους studio δουλειά και το πρώτο άλμπουμ που συμμετείχε o κημπορνίστας Jonathan Cain (Βabys) στη θέση του Gregg Rolie.
Είχε προηγηθεί το ζωντανό ηχογραφημένο “Capture” και το συγκρότημα έδειχνε αποφασισμένο με την βοήθεια φυσικά, της Columbia Records να επιτύχει σε όλα τα επίπεδα.
Με αυτό το άλμπουμ οι Journey απογειώνονται κυριολεκτικά, φτάνουν στην κορυφή των καταλόγων επιτυχιών, όλες οι συνθέσεις είναι αξιομνημόνευτες, οι ενορχηστρώσεις και οι εκτελέσεις μοναδικές και παράλληλα κατορθώνουν και πουλούν  εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο ενώ η τουρνέ που ακολουθεί είναι σχεδόν όλη sold out και η απίστευτη ροκ ενέργεια του γκρουπ αποτυπώθηκε αριστουργηματικά στο dvd, “Live in Houston 1981:The Escape Tour”.
H φωνή του Steve Perry είναι συγκλονιστική με αποκορύφωμα την ερμηνεία του στο εκπληκτικό “Mother, Father” ενώ ο Neal Schon στην κιθάρα “ζωγραφίζει” με τα μελωδικά σόλο του και ιδιαίτερα στο επικό ομότιτλο κομμάτι.
Όλη η μαγεία και η γοητεία του μελωδικού ροκ ή aor ήχου βρίσκεται στο “Escape”. Φυσικά στο άλμπουμ βρίσκονται κι άλλα φοβερά τραγούδια όπως το υπέροχο “Who’s Crying Now”, το all time classic, “Don’t Stop Believin” και οι θαυμάσιες μπαλάντες “Open Arms” και “Still They Ride” που ανέβηκαν σε υψηλές θέσεις στο top-ten των αμερικάνικα chart.
Σίγουρα η σύμπραξη στην παραγωγή και τη μίξη του δίσκου από τους μετρ του είδους Mike Stone και Kevin Elson ανέδειξε το “Escape” σε ένα από τους σημαντικότερους δίσκους της ροκ μουσικής σε σημείο να γίνει μέχρι και videogame!
Tracklist
Don't Stop Believin'
Stone in Love
Who's Crying Now
Keep on Runnin'
Still They Ride 
Escape 
Lay It Down 
Dead or Alive 
Mother, Father 
Open Arms 

ΜΕΛΗ
Steve Perry: lead vocals
Neal Schon: lead guitars
Jonathan Cain: keyboard, piano, backing vocals
Ross Valory : bass
Steve Smith: drums

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...