Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

DAVID REECE: “Compromise”


Aπό το
www.rockway.gr
Για αυτούς που ίσως δεν γνωρίζουν, που πιστεύω πως είναι ελάχιστοι, ο David Reece αποτέλεσε τον τραγουδιστή τον θρυλικών Accept για ένα μόνο άλμπουμ καθώς επίσης και τον τραγουδιστή των Bangalore Choir για το φανταστικό “On Target” το 1992. Μια κυκλοφορία που αποτελεί must για κάθε οπαδό του κλασικού hair metal ήχου!
Μετά από πολλά χρόνια απουσίας και λίγων συμμετοχών σε διάφορα projects η εκπληκτική φωνή του Reece επέστρεψε στα μουσικά δρώμενα με τους Σουηδούς Gypsy Rose το 2008 και το 2010 ήταν η σειρά των Bangalore Choir να επιστρέψουν με το αρκετά καλό “Cadence”. Ακολούθησε ακόμη ένας δίσκος με τους Bangalore Choir καθώς επίσης και μια συνεργασία με τον εξίσου μεγάλο μουσικό Martin Kronlund για να φτάσουμε αισίως στο τώρα και στην νέα προσωπική δουλειά του που τιτλοφορείται “Compromise”.
Για να είμαι όμως και απόλυτα ειλικρινής μαζί σας θα πρέπει να πω πώς αν και τα τελευταία δυο άλμπουμ των Bangalore Choir ήταν αρκετά καλά το πρόβλημα ήταν πως έλειπε η μεγάλη στιγμή, το μεγάλο χιτάκι και τα απίστευτα πιασάρικα ρεφραίν του ντεμπούτο τους. Η προσέγγιση και επιμονή του Reece σε πιο μοντέρνες hard rock φόρμες έκανε ακόμα κλασσικότερο το “On Target” αν καταλαβαίνετε τι εννοώ…
Αρκετά λοιπόν με τις εισαγωγές και τα περί Bangalore Choir. Ας έρθουμε στο τώρα και στο νέο πόνημα του David Reece με τον τίτλο “Compromise”. Για όσους από εσάς δεν έχετε χάσει την επαφή με τον συμπαθέστατο rocker τα τελευταία χρόνια σίγουρα ξέρετε τι να περιμένετε από την νέα του δουλειά, δυνατά hard rock κομμάτια με παθιασμένα φωνητικά, κάποιες πιο μοντέρνες rock πινελιές, σφιχτοδεμένες συνθέσεις και πολύ καλή κιθαριστική δουλειά. Σίγουρα δεν είναι ένα “On Target” νούμερο δυο (πολύ θα το ήθελα…) αλλά σίγουρα είναι πολύ καλύτερο σε αρκετά σημεία από την τελευταία του κυκλοφορία με τους Bangalore Choir!        
Στο “Compromise” θα συναντήσουμε δυνατά και πιασάρικα hard rock άσματα σαν τα “End Of It All”, “Coast To Coast”, “Disaster” και “Evil Never Dies” που θα μας θυμίσουν λίγο από τις ένδοξες εποχές αυτής των 80’s, 90’s καθώς επίσης και κάποιες πολύ όμορφες και πολύ μελωδικές, “Everything To Everyone” και “Someone Beautiful”, που η φωνή του Reece τις απογειώνει στην κυριολεξία!
Πραγματικά δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω για την νέα κυκλοφορία του David Reece. Απλά θα πω ότι είναι ένας πολύ καλός δίσκος που θα πρέπει να τσεκάρετε μόνοι σας.


Βασίλης Χασιρτζόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...