Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

MEGADETH: “Super Collider”


Το γεμάτο fillers “Th1rte3n” μου είχε αφήσει έντονη πικρία και ακόμα απορώ με όσους πήραν στα σοβαρά ένα δίσκο του οποίου οι καλύτερες στιγμές αποτελούνταν από παλαιότερα sessions και b-sides. Ντροπή ρε!
Don’t worry, το “Super Collider” αποτελείται από καινούργια κομμάτια και μπορεί να μην είναι τόσο τραχύ και επιθετικό όσο το “Endgame”, αλλά τουλάχιστον φροντίζει να παρουσιάσει μια δική του προσωπικότητα. Ίσως πιο εμπορική από ότι μας έχει συνηθίσει ο Dave Mustaine, αλλά μη φανταστείτε και radio friendly καταστάσεις.
Το “Super Collider” κινείται περισσότερο στα χνάρια του “United Abominations”. Εύπεπτες μεταλλικές συνθέσεις, με τον Dave να οργιάζει κατά στιγμές πάνω στην κιθάρα του και με έναν Broderick να “κεντάει” δίπλα του.
Κλασσικά Megadethικά θέματα (“Kingmaker”, “Built for War”), hard rock ύφος (“Super Collider”, “Burn!”), mid tempo καταστάσεις (“Dance In the Rain”, “Beginning of Sorrow”, “The Blackest Crow”), συναυλιακά κομμάτια (“Off the Edge”, “Forget to Remember”, “Don’t Turn Your Back”), συν μια πολύ συμπαθητική διασκευή στο “Cold Sweat” των Thin Lizzy, συντελούν έναν “εύκολο” μεν δίσκο, αλλά συνάμα σε κάτι που δεν περνάει αδιάφορο στο μέσο ακροατή. Σίγουρα δε θα μνημονεύεται όπως οι παλαιές καλές δουλειές τους, και όποιος περιμένει κάτι τέτοιο πλέον από τους Megadeth, βρίσκεται σε μεγάλη πλάνη!
Προσωπικά θεωρώ πως το “Endgame” θα αποτελούσε ένα πολύ πετυχημένο κύκνειο άσμα για τους Megadeth, αλλά από τη στιγμή που εξακολουθούν να παρουσιάζουν ένα αξιοπρεπές (κατά καιρούς) δισκογραφικό πρόσωπο, ας συνεχίσουν την όποια πορεία τους. Ούτως ή άλλως το ζητούμενο και για αυτούς είναι οι περιοδείες και όχι κάποια επιστροφή σε κάποιον heavy/ thrash θρόνο.
Highlights: “Kingmaker”, “Dance in the Rain”, “The Blackest Crow”, “Forget to Remember”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...