Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

KING KOBRA: “ΙΙ”

Ο 67χρονος Carmine Appice είναι μία από τις θρυλικότερες φιγούρες της παγκόσμιας ροκ σκηνής,  όχι μόνο ως ντράμερ  αλλά και ως σπουδαίος μουσικός αφού σχεδόν μισό αιώνα τώρα, έχει συνεργαστεί με σημαντικά σχήματα και καλλιτέχνες όπως οι Vanilla Fudge, Cactus, Beck, Bogert & Appice, Blue Murder, Rod Stewart και πολλούς άλλους.
Όμως  αρκετοί τον ξέρουμε και τον αγαπάμε τον Carmine Appice για τουςKING KOBRA που είχαν μία ενδιαφέρουσα πορεία στα μέσα των ’80s, στη συνέχεια διαλύθηκαν και μετά από αρκετά χρόνια αδράνειας επανήλθαν το 2011 (είχε προηγηθεί το απαράδεκτο “Hollywood Trash” το 2001) με το πολύ καλό ομότιτλο δίσκο τους.
Το φετινό καλοκαίρι οι KING KOBRA επιστρέφουν ξανά με το εξαιρετικό “II”και εκτός από τον γερόλυκο ντράμερ, τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος είναι από το αρχικό line up με τους David Michael-Philips και Mick Swedaστις κιθάρες, τον μπασίστα Johnny Rod και μόνο στη φωνή αντί της MarciaFree (πρώην… Mark Free) έχουμε τον ογκόλιθο Paul Shortino (Rough Cutt, Quiet Riot), ο οποίος τραγουδά και στο προηγούμενο άλμπουμ της επανασύνδεσης.
Ο δίσκος αρχίζει με δύο τρομερά τραγούδια τα “Hell On Wheels” και “Knock ‘Em Dead” με τις κιθάρες να παίζουν με φρεσκάδα τα κλασσικά hard 'n heavy ριφ, τα τύμπανα να δίνουν την απαραίτητη δυναμική και τη φωνάρα του Paul Shortino να σε συναρπάζει με τη βραχνάδα και το ερμηνευτικό του βάθος. Τα“Don’t Keep Me Waiting” και “Running Wild” ακολουθούν πιστά και πετυχημένα τη hard rock διάθεση των συνθέσεων όπως και το κεφάτο “Have a Good Time” ενώ η υπέροχη μπαλάντα “Take Me Back” δείχνει και την πιο μελωδική πλευρά της μπάντας.
Υπάρχουν όμως και επιρροές από τα ’70s με πιο χαρακτηριστικές το “The Crunch” που έχει σαφείς και έντονες Zeppelin αναφορές και το “Got It Comin” που είναι σε ύφος και ρυθμό Creedence Clearwater Revival, ενώ το ρεφρέν του “We Go Round” θυμίζει κάποιο ξεχασμένο τραγούδι των Journey! Το υπέροχο “The Ballad of Johnny Rodd” κινείται στα μονοπάτια των Van Halen ενώ το καλύτερο κομμάτι του “ΙΙ” είναι το επικό “Deep River”, όπου κυριολεκτικά ο Paul Shortino κάνει μια ισοπεδωτική ερμηνεία, με τις φλογισμένες κιθάρες να βρίσκονται σε ντελίριο, η ενορχήστρωση να σε καθηλώνει  και το κερασάκι στην τούρτα να το βάζουν τα χορωδιακά γυναικεία backing vocals στο τέλος του τραγουδιού.
Συνοπτικά τo “ΙΙ” είναι ένας απολαυστικός hard rock δίσκος που συνδυάζει τη δεκαετία του ‘80 με το σήμερα, εμπλουτισμένος με την ειλικρίνεια και την εμπειρία που διαθέτουν οι μουσικοί των KING KOBRA που τίμησαν με τις δυνατές συνθέσεις τους την ιστορία του γκρουπ.

Φώτης Μελέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...