Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

DARK MOOR: “Ars Musica”


Οι Dark Moor  είναι ένα ακόμη συγκρότημα από τον χώρο του Symphonic Melodic Power Metal  που αγνοούσα παντελώς την ύπαρξή του μέχρι τώρα!
Από το promo package που έλαβα, διάβασα ότι οι Dark Moor είναι μια συμφωνική power metal μπάντα και το "Ars Musica" είναι το νέο τους πόνημα. Επίσης, πρέπει να παραδεχτώ ότι τα τελευταία χρόνια ανακάλυψα μερικά εξαιρετικά symphonic/ power metal συγκροτήματα και για το λόγο αυτό ήμουν αρκετά περίεργος σχετικά με το τι θα άκουγα!
Από τις πρώτες κιόλας νότες του εναρκτήριου “First  Lance Of Spain”, έπιασα τον εαυτό μου να σιγοτραγουδά  το ρεφραίν! Αυτό το τραγούδι έχει ένα παλιομοδίτικο metal ήχο  με βαριές κιθάρες, πολύ ωραία φωνητικά και ένα πιασάρικο ρεφραίν που σου κόβει την ανάσα!
Στην συνέχεια συναντάμε το απλά εκπληκτικό "It Is My Way"! Ξεχάστε οτιδήποτε έχει σχέση με το power metal ή ακόμη και το heavy metal, πρόκειται για ένα  πραγματικά μελωδικότατο hard rock  άσμα. Τα "The Road Again" και"Together As Ever" είναι και τα δυο πάρα πολύ καλά με δυνατές μελωδίες, πολύ καλές ενορχηστρώσεις και έξυπνα hooks και ρεφραίν.
Σε αυτό το σημείο, οφείλω να πω ότι το άλμπουμ μέχρι στιγμής είναι εξαιρετικά ελκυστικό με φανταστικές μελωδίες, πολύ καλές ερμηνείες και πάρα πολύ καλή κιθαριστική δουλειά με εμπνευσμένα σολαρίσματα και riffs. Εκτός από τα παραπάνω, ομολογουμένως, ποιοτικά κομμάτια, το άλμπουμ περιλαμβάνει επίσης και κάποια δείγματα εμπνευσμένων symphonic metal τραγουδιών όπως το υπέροχο "The City Of Peace" και το πιο θεατρικό και αρκετά speed-άτο heavy άσμα “Living In A Nightmare”, τα οποία και τα δύο είναι από τα πιο εντυπωσιακά κομμάτια που έχω ακούσει εδώ και πολύ καιρό από τη συγκεκριμένη σκηνή! Το "Ars Musica" περιλαμβάνει δύο εναλλακτικές εκδοχές των “The Road Again” (ακουστική έκδοση) και "Living In A Nightmare" (ορχηστρική εκδοχή).
Κλείνοντας την κριτική του άλμπουμ έχω να πω ότι είμαι εντυπωσιασμένος από τους Dark Moor και το “Ars Musica”. Επιβλητικές μελωδίες, αρμονίες και συμφωνικά μέρη που σε κολλάνε στον τοίχο  και μερικά εξαιρετικά κιθαριστικά μέρη! Προτείνω ανεπιφύλακτα την συγκεκριμένη κυκλοφορία σε κάθε οπαδό του ποιοτικού και μελωδικού metal ήχου! Εκπληκτικό  album! Και κάτι τελευταίο... το εξώφυλλο είναι επίσης καταπληκτικό!

Βασίλης Χασιρτζόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...