Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

SHOTGUN MESSIAH: “Second Coming”



Το 1991 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής το κίνημα του U.S. Hair Metal ή Pop Metal αν προτιμάτε άρχισε να παίρνει την φθίνουσα πορεία λόγω της  “grunge” επανάστασης.
Πολλές μπάντες άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι η “μπογιά” τους πλέον δεν περνούσε και σκεφτότανε το επόμενο βήμα τους. Οι Shotgun Messiahέχοντας κυκλοφορήσει ένα πολύ καλό ντεμπούτο το 1989 επιστρέφουν με το εκπληκτικό “Second Coming”!
Είκοσι δυο χρόνια μετά ο συγκεκριμένος δίσκος θεωρείται μια από τις κορυφαίες κυκλοφορίες στον χώρο του Scandi Sleaze Hard Rock! Ισοπεδωτικός ήχος, με καταπληκτική κιθαριστική δουλειά από έναν πραγματικά ταλαντούχο κιθαρίστα, Harry Cody, κρυστάλλινη παραγωγή, καλοδουλεμένα τραγούδια και  παθιασμένα φωνητικά από τον Tim Skold. 
Προσωπικά είναι από τους δίσκους που σου “κολλάνε” στο μυαλό με το πρώτο άκουσμα. Ξεκινάει δυναμικά με το πιασάρικο και riffάτο “Sex, Drugs & Rock ‘n ‘Roll” και συνεχίζει με το πιο sleaze “Red Hot”. To “Living Without You”είναι απλά τέλειο! Η μελωδία του είναι θεϊκή και η δουλειά του Harry Codyμοναδική σε αυτή την υπέροχη power ballad! Κάθε τραγούδι περιέχει κάτι μοναδικό να προσφέρει αφού η έμπνευση και το ταλέντο της μπάντας ξεδιπλώνεται περίτρανα και προσφέρει απλόχερα έναν κορυφαίο δίσκο! Ακούστε επίσης τα “Can’t Fool Me”, “Babylon”, “Ride The Storm” και την μεγάλη επιτυχία τους “Heartbreak Blvd” και θα καταλάβετε περί τίνος μιλάω.
Δύο χρόνια μετά κυκλοφόρησαν το “διαφορετικό” αλλά καλό “Violent New Breed” και μετά, όπως πολλές μπάντες του τότε, διαλύθηκαν. Κρίμα γιατί οι Shotgun Messiah είχαν όλα τα φόντα να κάνουν την υπέρβαση τότε και να πρωταγωνιστήσουν στην συγκεκριμένη σκηνή. Εμείς απλά θα τους θυμόμαστε και κάθε φορά που θα βάζουμε στο cd player το “Second Coming” θα βάζουμε στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητας μας και θα ξεφεύγουμε σε άλλες εποχές!

Βασίλης Χασιρτζόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...