Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

SNOWFALL: “Cold Silence”


Οι Snowfall κατάγονται από την παγωμένη Νορβηγία, εξού και το όνομα τους.
Ο εγκέφαλος της μπάντας είναι ο “PB” Riise ο οποίος είναι χρόνια στην πιάτσα και είναι γνωστός από τους πολύ καλούς Winter Parade με τους οποίους κυκλοφόρησε δυο αρκετά καλά άλμπουμ. Μετά από το “πάγωμα” των Winter Parade ο “PB” Riise μαζί με τον κιθαρίστα Tore Meli αποφάσισαν να δώσουν σάρκα και οστά σε μια εντελώς νέα μπάντα τους Snowfall. Τα κομμάτια του πάζλ που έλειπαν συμπληρώθηκαν με τις προσθήκες των Lee Small (Shy / Phenomena) στα φωνητικά και Perra Johnson (Coldspell) στα τύμπανα.
Έτσι λοιπόν οι Snowfall μας παρουσιάζουν την παρθενική τους δουλειά η οποία είναι άκρως ενδιαφέρουσα! Αξίζει να σημειωθεί πως την παραγωγή του δίσκου έχει επιμεληθεί ο Martin Kronlund. Τα τραγούδια χαρακτηρίζονται από τις όμορφες μελωδίες τους, τα έξυπνα ρεφραίν, τις δυνατές ενορχηστρώσεις, τα πολύ καλά φωνητικά και την ‘80s διάθεση τους.
Σίγουρα δεν πρόκειται για κάτι καινούριο ή κάτι που δεν έχουμε ξανακούσει όμως το τελικό αποτέλεσμα είναι ενδιαφέρον. Σαν ήχος προσπαθεί να ξεφύγει από τα συνηθισμένα Σουηδικά πρότυπα και προσεγγίζει την Αμερικάνικη σκηνή. Το εναρκτήριο άσμα “Don’t Drive Me Home Tonight” είναι απλά εκπληκτικό! Πιασάρικος ρυθμός και ένα ρεφραίν που θυμίζει άλλες εποχές σε συνδυασμό με ένα ζόρικο riff και το αποτέλεσμα είναι αυτό το εκπληκτικό τραγούδι. Άλλα highlights του άλμπουμ είναι η φανταστική μπαλάντα “Heavens Not Up There”, “Wolfs liar”, το heavy “Alexandria” και το “Stampede”.
Πολύ καλή κυκλοφορία η οποία δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη από κανένα οπαδό του Σουηδικού μελωδικού ροκ ήχου καθώς επίσης και από τους fan της Αμερικάνικης hard rock σκηνής.

Βασίλης Χασιρτζόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...