Κυριακή 28 Απριλίου 2013

NEAL MORSE: “Live Momentum”

Η σπουδαία καλλιτεχνική φυσιογνωμία του πολυτάλαντου Neal Morse με προϋπηρεσία στους Spock's Beard, Transatlantic, Flying Colors και Yellow Matter Custard, παραμένει αστείρευτη και τιμώντας τους prog δασκάλους του, κυκλοφορεί ένα απολαυστικό live αριστούργημα. 
 Έχοντας συμπληρώσει σχεδόν μία εικοσαετία διαρκούς και δημιουργικής δισκογραφικής παρουσίας, ο Neal Morse, με πνευματικό οδηγό πλέον τον Θεό και την χριστιανική πίστη, επιβεβαιώνει πόσο μεγάλος μουσικός και συνθέτης είναι. Στο “Live Momentum” που ηχογραφήθηκε την περσινή χρονιά σε συναυλίες που δόθηκαν στη Νέα Υόρκη, ο πρώην ηγέτης των Spock's Beard έχει δίπλα του σημαντικούς μουσικούς όπως ο ντράμερ Mike Portnoy (πρώην Dream Theater και νυν Adrenaline Mob), ο μπασίστας Randy George, οι κιθαρίστες Adson Sodre και Eric Gillete (πλήκτρα) και ο εξαιρετικός Bill Hubauer (πλήκτρα, βιολί, σαξόφωνο). 
 Η πανδαισία ήχων, οι δαιδαλώδες ενορχηστρώσεις, τα μελωδικά κρεσέντο, η πρωτοτυπία των φωνητικών μαζί με το τεράστιο περφεξιονιστικό πάθος που εκπέμπουν όλοι οι μουσικοί έχουν φτιάξει μία μοναδική επική live progressive μαγεία. Στο “Live Momentum” θα βρείτε τα πάντα, ειδικά σε συνθέσεις όπως εκείνη του "World Without End" που αν δεν την έχετε ακούσει τότε είναι ευκαιρία να την ανακαλύψετε για να νιώσετε όλη αυτή την απίστευτη γοητεία που σας περιγράφω αλλά και τα μνημειώδη "Author Of Confusion" και "The Conflict" (από τους δίσκους “One” και “Sola Scriptura” αντίστοιχα) που δίνουν ένα επιπλέον συναρπαστικό και συνάμα μαραθώνιο εκρηκτικό art-rock οργασμό. Επίσης πολύ δυνατή live εμπειρία είναι οι “μουσικές σουίτες” που επιλέγει να παίξει μέρος των συνθέσεων από τα εκπληκτικά άλμπουμ “Testimony” και “?”. Οι λυρικές και μελωδικές στιγμές δεν λείπουν αφού τα "Fly High" και "The Distance To The Sun" αναδεικνύουν την πιο ευαίσθητη πλευρά του N. Morse και παράλληλα σε ξεκουράζουν από τη συνεχιζόμενη εκτελεστική λαίλαπα των υπόλοιπων συνθέσεων. 
 Νομίζω ότι οι Yes, οι Genesis, οι Pink Floyd αλλά και οι Beatles πρέπει να νιώθουν περήφανοι που άφησαν πίσω τους ένα τόσο εμπνευσμένο και δημιουργικό καλλιτέχνη.


Φώτης Μελέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...