Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

HOW TO DESTROY ANGELS: “Welcome to Oblivion”


“How to destroy Angels”: Ευθεία αναφορά στο πρώτο single -κάπου 30 χρόνια πίσω- των  πρωτοπόρων Coil.
Φόρος τιμής από μία ενδιαφέρουσα μουσική ομάδα αποτελούμενη από τον ιθύνοντα νου των Nine Inch Nails (Trent Reznor), την όμορφη σύζυγό του και πρώην vocalist των West Indian Girl (Mariqueen Maandig), τον από κοινού με τον Reznor δημιουργό στις βραβευμένες κινηματογραφικές δουλειές “The Social Network”, “The Girl with the Dragon Tattoo”(Atticus Ross) και τον από το 1999 art director των ΝΙΝ (Rob Sheridan).
13 κομμάτια ηλεκτρονικής κατά βάση μουσικής, σε ένα αρκετά ομοιογενές ατμοσφαιρικό σύνολο αν εξαιρεθεί το διαφορετικό (ένα κράμα ακουστικών, computerized ήχων και αιθέριων φωνητικών με αχνά στοιχεία folk αισθητικής), αλλά και κάπως υπερβολικό σε διάρκεια “Ice Age”. Δύσκολα μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιο από αυτά καθώς μοιάζουν προσεκτικά κατασκευασμένα και ταξινομημένα ώστε να δημιουργούν ενιαία διάθεση. Με μόνο κριτήριο την προσωπική προτίμηση ξεχώρισα το προαναφερθέν και τα “The sky begin του scream”, “Keep it together”, “Hallowed ground”
Ο Reznor και οι συνεργάτες του αφήνουν τις περσίδες μισάνοιχτες ώστε να περάσει αρκετά περισσότερο φως από όσο επιτρέπει συνήθως με τους NIN, τουλάχιστον σε μουσικό επίπεδο, καθώς στιχουργικά τα πράγματα είναι μάλλον διφορούμενα. Για το group, το οποίο ενεργοποιείται περίπου από το 2010, έφτασε η ώρα της κυκλοφορίας του πρώτου LP studio album, με ύφος κινούμενο μεταξύ ιδιωμάτων όπως η post-industrial, electro-pop και αυτού που εδώ και δεκαετίες καλύπτεται -ωστόσο αρκετά περιγραφικά- με τον όρο-ομπρέλα experimental.
Προτείνεται για background χαλαρής οδήγησης σε ανοιχτό δρόμο με την υποψία ωστόσο ότι το trip που θα σου “σκάσει” μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την ώρα και κυρίως το φώς της δεδομένης στιγμής. Επίσης προτείνεται ασφαλώς σε θαυμάστριες και θαυμαστές της δουλειάς του Trent Reznor, αν και μία δοκιμή από  μη εξοικειωμένους ακροατές ίσως να εξέπληττε ευχάριστα αρκετούς.


Νίκος Ρόκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...