Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

MOTHER OF GOD: “Anthropos”



Θα διαβάσεις τον τίτλο αυτού του album και θα αναρωτηθείς αν είναι Έλληνες!
Όχι, Βίκινγκς Σουηδοί είναι οι κύριοι και αυτό είναι το ντεμπούτο full length τους, μέσω της αγαπημένης Small Stone.

Βλέπεις το εξώφυλλο και μου λες “Χίπηδες!”. Εδώ μάλλον έχεις δίκιο.

Οι τύποι παίζουν ένα συνδυασμό desert rock, τύπου Kyuss, grunge τύπου Alice In Chains και ένα γενικό συναίσθημα 70s hard rock. Όσοι αγαπάτε τους συμπατριώτες τους Truckfighters, θα βρείτε πολλά κοινά στις μουσικές τους ιδέες και θα ευχαριστηθείτε 47 λεπτά όμορφης rawk!

Ξεκινάει και σκέφτεσαι, πάλι Kyuss; Αλλά ο τραγουδιστής πάει τη φωνή του σε κατατόπια πιο Staley και δίνει έτσι, ένα καλό kickstart με το “230”.

Στη συνέχεια ρισκάρουν, βάζοντας μέσα στο album ένα τραγούδι με στίχους στη μητρική τους γλώσσα σε ένα τραγούδι, που βγάζει την αγάπη τους για τη φύση.

Το εξώφυλλο πραγματικά περιγράφει σωστά την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο “Anthropos” σε μια προσπάθεια των Σουηδών να συνδέσουν τη Γη και το Διάστημα μέσα στα riffs τους.

Όντας άνθρωποι με σεβασμό στο περιβάλλον, γράφουν ένα τραγούδι αφιερωμένο στα δάση (“The Forest”), που κυρίως καλύπτουν την πατρίδα τους, καθώς σημαδεύουν τον ήλιο (“Aim for the sun”).

Ηχογραφημένο στο Borlange της Σουηδίας από τον Erik Nerback και τελική επεξεργασία από τον Chris Goosman, που κάνει σχεδόν όλα τα Small Stone albums, αυτό που φτάνει τελικά, στον ακροατή είναι κάτι το εκπληκτικό ποιοτικά.

H ρομαντική τους πλευρά στο “Adrift”, μου φέρνει στο νου παλιά μεγαλεία των Deep Purple και Led Zeppelin και εκεί που είσαι συγκινημένος, σου σκάνε μια στη μάπα με το “To Live” και έρχεσαι στα ίσια σου.

Highlight, το σχεδόν 7 λεπτά ταξίδι στα άστρα με το “Somewhere from below”.

Μπορείτε να τα ακούσετε όλα αυτά στη σελίδα της Small Stone στο Bandcamp και να διαπιστώσετε και οι ίδιοι τα λεγόμενά μου!

Πολύ καλό για πρώτη γνωριμία και ας ελπίσουμε την επόμενη φορά να θέλουμε να σκίσουμε και τα ρούχα μας ή τα δικά τους από κοντά!

Όσοι μουσάτοι από εσάς, γουστάρετε τη μουσική ξενάγηση σε παράλληλα σύμπαντα, από το ‘70 στο ‘90 και τούμπαλιν, αφεθείτε στους Mother Of God.


Δημήτρης Μαρσέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...