Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

TAINTED NATION: “F.E.A.R.”


Οι Tainted Nation δεν είναι ένα τυχαίο συγκρότημα…
Πρόκειται για τη σύμπραξη των Pete Newdeck (Eden's Curse), Ian Nash (Lionsheart), Pontus Egberg (The Poodles) και Mark Cross (ex- Firewind), σε ένα group που, από το ντεμπούτο του κιόλας, αποτελεί μια από τις καλύτερες προτάσεις στο χώρο του hard rock για φέτος.
Το album ξεκινάει με ένα αξιοζήλευτο κομμάτι μελωδικού rock (“Dare You”) και συνεχίζει με το αρκετά καλό “Loser”, για το οποίο έχει γυριστεί και video clip. Ακολουθεί το ανεβαστικό “You Still Hang Around” και το ρυθμικό “Nothing Like You Seem”, και μέχρι στιγμής ομολογώ πως ακούω ακριβώς αυτό που περιμένω με βάση τα ονόματα που απαρτίζουν τη μπάντα. Όντως καλές συνθέσεις που δικαιολογούν την εμπειρία των μελών!
Το powerάδικα “Who’s Watching You” και “Your Only Friend” κινούνται επίσης σε καλά επίπεδα, παραμερίζοντας προσωρινά τα hard rock στοιχεία, με το “Hell Is a Lie” να αποτελεί το συνδετικό κρίκο με το “Don’t Forget Where You Came From”, το οποίο φλερτάρει με την πιο stadium rock πλευρά της μπάντας.
Ακούγοντας και το “Never Promised You Anything” (με τη συμμετοχή του Tod Poley των Danger Danger), συνειδητοποίησα πως το album ακολουθεί μια σχετικά αρμονική μουσική πορεία. Ξεκίνησε με στιγμές που φλερτάρουν έντονα με το AOR, σιγά σιγά πήγαμε σε πιο hard rock μονοπάτια, τα οποία οδήγησαν σε συνθέσεις πιο κοντά στο power, γυρνώντας ξανά πίσω στο hard rock και ύστερα από το πολύ καλό (και super μελωδικό) “Haunted”, γνωρίζουμε την πιο heavy (μουσικά) πλευρά των Tainted Nation με τα “Don’t Tell Me” και “What Are You Waiting For”.
Και ύστερα από δώδεκα συνθέσεις, καταλαβαίνεις πως η πρώτη προσπάθεια του σχήματος έχει στεφτεί με απόλυτη επιτυχία! Τόσο απλά!
Η παραγωγή δια χειρός Dennis Ward, είναι απλά παραδειγματική, μιας και τονίζει το δυνατό παίξιμο του Mark Cross, συνδυάζοντάς το εξαιρετικά με τα riff του Ian Nash και τις μελωδικές φωνητικές γραμμές του Pete Newdeck. Εύγε.
Για την ακρίβεια, το “F.E.A.R.” είναι ο δίσκος που έπρεπε να είχαν βγάλει οι Pink Cream 69 εδώ και χρόνια και ειδικά δε, με το φετινό μετριότατο “Ceremonial”, οι Tainted Nation άνετα φλερτάρουν με την καρέκλα τους!


Στέφανος Στεφανόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...