Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ENFORCER: “Death by Fire”


Οι Enforcer έχουν δείξει ότι παίρνουν αυτό που κάνουν πολύ σοβαρά κι αυτό είναι το λιγότερο. Το κυριότερο είναι ότι συμβάλλουν ενεργά στην πρώτη γραμμή του Σουηδικού heavy metal για σχεδόν δέκα χρόνια κι απ’ ότι φαίνεται, έπεται και συνέχεια.
Τα πρώτα τους δύο albums, το “Into the Night” του 2008 και το “Diamonds” του 2010,  ακούγονται σαν ασταμάτητες heavy μελωδικές γροθιές, κάτι που το “Death by Fire” επαναλαμβάνει, ή συνεχίζει, αλλά στο πιο συνειδητοποιημένο. Το συνειδητοποιημένο αφορά τον προορισμό του Enforcer ήχου, ο οποίος δεν είναι ταγμένος παρά στο ελαφρώς εκμοντερνισμένο old school heavy metal του club και όχι της αρένας.
Τα δύο μεγάλα χαρτιά της μπάντας είναι ο Olof Wikstrand στα φωνητικά και ο Joseph Tholl στις κιθάρες. Το album αυτό είναι γραμμένο γι’ αυτούς και συγκεντρωμένο σ’ αυτούς. Ο πρώτος ρίχνει στο καζάνι του group όλη του τη δύναμη, την ορμή και τον ενθουσιασμό με τον δεύτερο να συμπληρώνει τα riffs, τα solos και τις μελωδίες που σχεδόν σχηματίζουν στόμα για δεύτερα φωνητικά.
Το “Death by Fire” περιέχει οκτώ γρήγορα και δυναμικά κομμάτια κι ένα intro. Οι συνθέσεις δεν είναι ατμοσφαιρικές, δεν είναι εξερευνητικές και ούτε μεγαλοφυείς. Βρίσκονται στον δίσκο για να συμπληρώσουν ένα album κλασσικού heavy metal πιασμένου απ’ τα αυτιά μιας απ’ τις πιο αξιόλογες μπάντες του είδους στην Ευρώπη από τις απαρχές του 21ου αιώνα.
Οι Enforcer κυκλοφόρησαν τον καλύτερο τους δίσκο κι έτσι, κλασσικά, όσοι πιστοί προσέλθετε.


Παναγιώτης Πετρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...