Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Live report...Soundtruck, The Western Ramblers (ΚΥΤTΑRΟ)



Eπτά μήνες έχουν περάσει από την μεγαλειώδη εμφάνιση των  Lynyrd Skynyrd στην Ελλάδα του συγκροτήματος- θρύλου  του southern rock  όπου έδωσαν  την πρώτη τους (και ελπίζουμε όχι και μοναδική)  συναυλία! Τη χαρά και την υπερηφάνεια μας,  την τόνωσε εκείνη τη βραδιά και η εμφάνιση του support συγκροτήματος, που επάξια άνοιξε και ζέστανε αρκούντως την ατμόσφαιρα: 
Ο λόγος για τους έλληνες Soundtruck, οι οποίοι μετά την πολύ επιτυχημένη εμφάνιση στη συναυλία των  Lynyrd Skynyrd και με αφορμή τη live παρουσίαση του δισκογραφικού τους ντεμπούτου, οργάνωσαν μία μοναδική μουσική βραδινή πανδαισία στις 18 του Γενάρη, επικουρούμενοι από φίλους τους μουσικούς, μερικοί από τους οποίους χρόνια τώρα κοσμούν την ελληνική rock σκηνή. Tη συγκεκριμένη βραδιά το εν λόγω μουσικό “φορτηγό” πάρκαρε στο φιλόξενο Κύτταρο live! και οι φίλοι της καλής μουσικής  είχαμε  την ευκαιρία να απολαύσουμε  ζωντανά ένα μοναδικό Southern Rock show και όχι μόνο!!! Φρόντισα λοιπόν, αφού η επόμενη δεν ήταν εργάσιμη, να είμαι εγκαίρως στο θρυλικό χώρο, όπου   με έκπληξη και χαρά διαπίστωσα ότι η προσέλευση ήταν  ικανοποιητική.  
Aν και ήταν ακόμη νωρίς (9.00μμ)- γνωστές φιγούρες μουσικοί και ρέκτες της μουσικής γέμιζαν το χώρο. Στις 10.00 άρχισε η παράσταση με τους The Western Ramblers  να γεμίζουν τον χώρο με το καλοπαιγμένο  Folk / Bluegrass / Country και με εμφάνιση όσο και μουσικές παραπομπές να θυμίζουν  ευθέως τους "ήρωες"  τους , δηλαδή τους  Woody Guthrie, Pete Seeger, Sr Hank Williams, Johnny Cash, The Carter Family, Ralph Stanley, Jimmie Rodgers, Mississippi John Hurt, Blind Blake, Bill Monroe, Willie Nelson, Ozark Mountain Daredevils, Creedence Clearwater Revival, Lynyrd Skynyrd. Η προσέλευση   ήταν ικανοποιητική και  με απαράμμιλη μουσικότητα οι Ανδρέας Μπόντας (φωνή-κιθάρα), ο Μάκης Δρεμέτσικας (φωνητικά-κιθάρα και μπάντζο),  ο Γιάννης Πλαγιανάκος (ακουστικό και ηλεκτρικό μπάσο) προερχόμενος από τους θρυλικούς Raw Silk, καθώς και  ο Τζίμης Τσαρνος στα τύμπανα,  κράτησαν την ατμόσφαιρα σε υψηλό επίπεδο και προετοίμασαν το έδαφος για την σαρωτική εμφάνιση των SoundTruck και των φίλων τους αφού στη συνέχεια ακολούθησε η κλασική εισαγωγή με το intro video.
Οι Soundtruck σε καταιγιστικό ρυθμό παίζουν επί σκηνής το εξαιρετικό cd τους με κομμάτια που τιτλοφορούνται…  “FEELS LIKE HOME”, “RIDE ON” , “HIGH”, “ON THE RUN”, “SWEET LITTLE BABY”, “GOD DAMNED”, έπειτα είχαμε ένα εξαιρετικής δεξιοτεχνίας σόλο στην κιθάρα από τον Βασίλη Παναγόπουλο, για να ακολουθήσει μία καταπληκτική διασκευή στο “LA GRANGE” των θεών ZZ TOP. Στη συνέχεια ακολούθησε η τριάδα των εξαιρετικών συνθέσεων “GOLIATH”, “TAKE IT EASY” και του πρώτου επίσημου videoclip της μπάντας στο “STRAIGHT TO HELL” . Ο Νίκος Μελάς στη φωνή (με όγκο, έκταση και ισχύ…), συνεπικουρούμενος από τους Βασίλη Παναγόπουλο και Γιώργο G.B Μπουνταλή στις κιθάρες (τρελό κιθαριστικό δίδυμο σε παίξιμο και εμφάνιση), τους μετρονόμους στο μπάσο,  Δημήτρη “Lykos”  Λυκάκη και στα ντραμς με τον  Άλεξ Παπαλεξίου, έδωσαν δείγματα του μουσικού ταλέντου τους και του πάθους τους για τη μουσική που υπηρετούν και γουστάρουν. 
Έπειτα ήρθε η σειρά των φίλων των Soundtruck: Όλοι εξαιρετικοί μουσικοί, οι οποίοι και παρουσίασαν μία σειρά υπέροχων διασκευών με την συνοδεία του συγκροτήματος και ήταν οι εξής: 
Το “ON THE HUNT” (Lynyrd Skynyrd )- ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗΣ (SIXFORNINE-SAINTS N SINNERS).
Το “HIGHWAY TO HELL” (AC/DC) - ΣΤΕΡΓΟΣ ΒΟΛΑΣ (BIG BALLZ)- BAΣΙΛΗΣ ΓΚΟΥΖΟΥΝΑΣ.
Το “DON'T BELIEVE A WORD” (THIN LIZZY) – από τις εξαιρετικές ερμηνεύτριες ΕΥΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ και  ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΡΑΤΣΑΜΗ που μετείχαν με δεύτερα φωνητική τόσο στο cd, όσο και στην συναυλία, και έχουν εμφανιστεί με μια πλειάδα εγχώριων και ξένων  μεγάλων μουσικών.
Το  CATS SCRATCH FEVER (Ted Nugent) - ΝΙΚΟΣ ΣΥΡΡΑΚΟΣ( SPITFIRE-STEAMROLLER ASSAULT).
Το THE JACK (AC/DC) - ΑΝΤΡΕΑΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ (EVERDOME - BATTLEROAR).
Το MISISSIPPI QUEEN (Mountain) - ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΟΥΛΗΣ (4BITTEN).
Το KEEP ON ROCKIN IN A FREE WORLD (Neil Young)- ΘΑΝΟΣ ΧΙΟΝΟΣ (DANGER ANGEL).
Το ΤUSH (ZZ TOP) - BAΣΙΛΗΣ ΒΛΑΧΟΣ ( VERDICT DENIED).
Το TAKING CARE OF BUSINESS (Bachman Turner Overdrive)- ΝΙΚΟΣ ΕΦΕΝΤΑΚΗΣ (εκτός από τη φυσαρμόνικα που έπαιξε στο δίσκο και στην συναυλία έχει παίξει με την κιθάρα του με τη μισή εθνική Ελλάδος των μουσικών).
Το HARD TO HANDLE (Otis Redding ) - ΦΩΦΗ ΡΟΥΣΣΟΣ  μεγάλη φωνή, σε περιοδεία με τη μπάντα της (4BITTEN) στην Ευρώπη support στους  UFO - ΜΑΚΗΣ ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ μέγιστος ηχολήπτης και πληκτράς και… (SAINTS N SINNERS).
Το  WISHING WELL (FREE) - ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ( τραγουδιστής των Rawsilk και “αφεντικό” του N.U.R.V studios του οποίου για 6 μήνες ηχογραφήθηκε και έγινε η μίξη του παρθενικού άλμπουμ του γκρουπ. Επίσης συμμετείχε και ο γιατρός της κιθάρας και των ασθενών   ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΓΚΟΣ (INNERWISH - ROCK N' ROLL CHILDREN - SAINTS N SINNERS).
Η βραδιά έκλεισε με την αγαπημένη διασκευή της μπάντας, από όλους τους μουσικούς που προαναφέρθηκαν με το IT'S A LONG WAY TO THE TOP των AC/DC και τον ΒΑΣΙΛΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ (GAIDA).
Χορταστικό λοιπόν το μενού και η ευχή όλων οι Soundtruck,  να κάνουν καριέρα και εκτός Ελλάδας… Το αξίζουν!!!!

Νότης Γκιλλανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...