Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

THE LAST VEGAS: “Bad Decisions”


Ποιος άνθρωπος του πλανήτη δεν έχει πάρει καλές ή κακές αποφάσεις ή δεν έχει μετανιώσει γι’ αυτές; Καθορίζουν όμως, σ’ ένα βαθμό την πορεία των ανθρώπων και τη ζωή τους γενικότερα. Ο λόγος της εισαγωγής έχει να κάνει με το “Bad Decisions” που αποτελεί και τον τίτλο του τελευταίου άλμπουμ των The Last Vegas.
Οι Αμερικάνοι μας παρουσιάζουν μια Glam / Hardrock δισκογραφική δουλειά, με έντονες blues και garage rock επιρροές. Οι συνθέσεις θυμίζουν έντονα μία μίξη από αντιπροσώπους του ιδιώματος και συγκεκριμένα Aerosmith, AC/DC, Tesla, Guns N' Roses και Motley Crue. Άλλωστε από τους τελευταίους και συγκεκριμένα ο μπασίστας Nikki Sixx είχε αναλάβει την παραγωγή του τρίτου εξαιρετικού δίσκου τους ονόματι “Whatever Gets You Off”. Παράλληλα ο ήχος ακούγεται φυσικός και παλιομοδίτικος θυμίζοντας περασμένες δεκαετίες, κάτι το οποίο άλλωστε επεδίωξε το γκρουπ όπως δηλώνει ο κιθαρίστας του, Adam Arling. Τα φωνητικά του Chad Cherry ποικίλουν από κομμάτι σε κομμάτι, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τον ήχο, μοιάζοντας άλλες φορές με Jeff Keith και άλλες φορές Brian Johnson. Επιπρόσθετα, το παίξιμο των υπόλοιπων μελών και ειδικά οι κιθάρες γεμίζουν με ενέργεια το δίσκο. Αξίζει να τονιστεί ότι στο κομμάτι “Evil Eyes” συνεργάστηκε ο γνωστός Roy Z (Judas Priest, Bruce Dickinson Iron Maiden, Glenn Hughes).
Εν κατακλείδι, το “Bad Decisions” αφορά τόσο τους νέους όσο και τους παλιούς οπαδούς τους είδους και υπόσχεται να τους μεταφέρει στο παρελθόν με μία σύγχρονη οπτική γωνία.

Νικόλαος Καπίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...