Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

TRAIL OF MURDER: “Shades of Art”

Τελικά αυτοί οι  Σκανδιναβοί αποτελούν εγγύηση στο χώρο του σκληρού ήχου!
Συγκεκριμένα οι Trail of Murder μας έρχονται από τη Σουηδία και ειδικότερα από την πόλη Bollnäs, που είναι γενέτειρα συγκροτημάτων όπως Morgana Lefay και Tad Morose. Από τις τάξεις των τελευταίων προέρχονται οι Urban Breed (Vocals) και Daniel Olsson (Guitars, backing vocals), οι οποίοι συνέλαβαν και την ιδέα για τη δημιουργία της μπάντας. Στην παρέα μπήκε ο Pelle Åkerlind (Drums, backing vocals) και έτσι ξεκίνησε το γράψιμο των τραγουδιών. Αργότερα προστέθηκαν οι Hasse Eismar (Guitars, backing vocals) και Johan Bergquist (Bass, backing vocals) με αυτή τη σειρά χρονικά.
Το ντεμπούτο άλμπουμ τους  φέρει τον τίτλο “Shades of Art” και κινείται σε Hard n’ Heavy μονοπάτια με τις ταχύτητες ν’ ανεβαίνουν σε μερικά κομμάτια προσδίδοντας μια πιο power metal διάσταση. Όσον αφορά στις συνθέσεις, το συγκρότημα φαίνεται να ακολουθεί την πεπατημένη. Εντούτοις το γεγονός αυτό δεν συνιστά απαραιτήτως και σφάλμα, αφενός γιατί ο πρώτος δίσκος ενός μουσικού σχήματος δεν επιδέχεται εύκολα πειραματισμούς, αφού είναι ρίσκο, αφετέρου το τελικό αποτέλεσμα τους δικαιώνει, μιας και πρόκειται για κομμάτια δυναμίτες με πιασάρικες μελωδίες.
Συμπαγή και κοφτερά ριφ, ογκώδης ήχος, ικανοποιητικά σόλο, επικά και καθαρά φωνητικά και καλό μιξάρισμα (Jonas Kjellgren-Sonic Syndicate, Scar Symmetry) συνθέτουν μία σκοτεινή ατμόσφαιρα που όμως ταυτόχρονα οξύνει τα πνεύματα και διεγείρει τις αισθήσεις!
Όσοι, λοιπόν, είναι οπαδοί του είδους, καλό είναι να μην το προσπεράσουν το “Shades of Art” αλλά να το αναζητήσουν σε όσα δισκοπωλεία έχουν απομείνει.

Νικόλαος Καπίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...