Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΤΗΕ SWORD: “Apocryphon”



Με τις πρώτες νότες το καταλαβαίνει ακόμα και κάποιος με IQ ραδικιού! Αυτοί οι τύποι μιλάνε σοβαρά και εμείς δεν ήμασταν χαζοί που ακολουθούσαμε όλα τους τα βήματα το καλοκαίρι, με τις αποκαλύψεις εξώφυλλων και τα ηχητικά ψήγματα του. Το “Apocryphon” κάνει ακόμα και τις τρίχες στα απόκρυφα σου να σηκωθούν!
Οι Τεξανοί The Sword δεν μας απασχολούν πρώτη φορά, αλλά πλέον η μουσική τους πλημμυρίζει από εμπειρία και ωριμότητα και με παραγωγό τον J.Robbins (Clutch) πιάνει και άλλες γωνίες ηχητικά. H τέταρτη αυτή τους προσπάθεια στέφεται λοιπόν, με απόλυτη επιτυχία!

Ξεκινώντας με το “Veil of Isis”, που μας είχαν δώσει να δοκιμάσουμε πριν βγει από το φούρνο το ψητό και δείχνει αμέσως τον δρόμο του album!

Με τραγούδια σαν το “Cloak of Feathers” και “Arcane Montane” το album αυτό ήρθε εδώ για να μείνει και να κάτσει για αρκετό καιρό κολλημένο κάτω από το laser του cd player σας ή κάτω από τη βελόνα του κουρασμένου σας πικάπ.

Χαίρομαι πολύ φέτος, που αν και δεν ορίστηκε από την αρχή το rock n roll έχουν βγει τόσο καλά δισκάκια, που με κάνουν να θέλω να δουλέψω και άλλο για να έχω λεφτά να τα αγοράσω όλα! “The Hidden Masters” με τη σεβεντίλα να σε χτυπάει από παντού, μπορεί να αναγκάσει κάποιους να ξαναδουλέψουν το σκονισμένο στην αποθήκη κασετόφωνο τους, γιατί ναι, κυκλοφορεί και σε κασέτα.

Μετά το επιτυχημένο concept album “Warp Riders” και το εκτενές tour τους, επιστρέφουν πάλι να μαλακώσουν, με τον όμορφο ήχο τους, τα αυτιά μας.

Ακούστε και ξεβιδώστε το κεφάλι σας από τη βάση του με το “Dying Earth”, το οποίο όταν ξεκολλήσει θα μπει σε τροχιά άλλη με το “Execrator” και θα χαλαρώσει με την doom μπαλάντα “Seven Sisters”. H καλύτερη στιγμή του δίσκου είναι το ομώνυμο “Apocryphon”, που παραμονεύει στο τέλος να σου πάρει τα μυαλά!

Οι The Sword κάνανε ξανά το θαύμα τους και έφτιαξαν κάτι το οποίο δε θα πιάσει εύκολα σκόνη στο ράφι σας!

Παρέα με το “Legend” των Witchcraft είναι, ίσως ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η παγκόσμια heavy/doom σκηνή, και αν το προαναφερθέν δεν είχε κυκλοφορήσει, το “Apocryphon” θα χτυπούσε πεντάδα στις προτιμήσεις μου στο τέλος της χρονιάς!

Όπως λέει και ο τίμιος sportcaster, Βαγγέλης Ιωάννου… AWESOME, BABY!



Δημήτρης Μαρσέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...