Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

PRIDE OF LIONS: “Immortal”


Στο τέταρτο άλμπουμ έφτασαν αισίως οι PRIDE OF LIONS, το γκρουπ που για όσους δεν τους γνωρίζουν αποτελείται από τον γκουρού του aor ήχου, Jim Peterik (Survivor, The Ides of March) και τον τραγουδιστή Toby Hitchcock.
Στο άλμπουμ συμμετέχουν επίσης οι ντράμερ Kelly Keagy (Night Ranger) και Ed Breckenfeld, οι μπασίστες Bobby Lizik και Klem Hayes και ο κιθαρίστας Mike Aquino.
Οι συνθέσεις του “Immortal” κινούνται στο κλασσικό μελωδικό αμερικάνικο ήχο που δοξάστηκε στη δεκαετία του ’80, προσαρμοσμένο σε σημερινή εποχή με πολύ καλύτερη παραγωγή και άριστες ενορχηστρώσεις. Αν ήταν το “Immortal” παρθενικό άλμπουμ των PRIDE OF LIONS, θα το επαινούσαμε αλλά όταν έχουν προηγηθεί τρεις εξαιρετικοί δίσκοι και ακούς μία έξυπνη αντιγραφή των προηγουμένων τότε σίγουρα δεν σε ενθουσιάζει και απλά το ακούς για συναισθηματικούς λόγους προς τιμήν του βραβευμένου με grammy, Jim Peterik.
Στο “Immortal” διαπιστώνω μία ανισότητα αφού χωρίζεται σε πολύ δυνατά aor/melodic rock κομμάτια ειδικά με το ομότιτλο κομμάτι αλλά και με τα “Coin Of The Realm”, “Vital Signs”, “If It Doesn’t Kill Me”, “Ask Me Yesterday” και την φοβερή μπαλάντα “Are You The Same Girl” που τονίζουν την περήφανη και καταπληκτική ερμηνεία του Toby Hitchcock
Όμως από την άλλη κυριαρχούν οι προβλέψιμες ως και κουραστικές συνθέσεις που έχουν επαναληφθεί στους προηγούμενους δίσκους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα “Delusional”, “Tie Down The Wind” και οι μπαλάντες “Shine On” και “Sending My Love”.
Μπορεί λοιπόν οι PRIDE OF LIONS να μας χάρισαν άλλο ένα καλοδουλεμένο δημιούργημα όμως νομίζω ότι ουσιαστικά μας πρόσφεραν ένα ξαναζεσταμένο αλλά νόστιμο φαγητό.

Φώτης Μελέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...