Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

OBSESSION: “Order of Chaos”


Υπάρχουν κάποιοι καλλιτέχνες στο heavy metal που είναι αδικημένοι ή παραγνωρισμένοι από τα media και το κοινό αλλά πάνω από όλα εκείνοι τιμούν τη μουσική που υπηρετούν και προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους για χάριν των οπαδών.
Ένας τέτοιος αφανής ήρωας είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη και ο πολύπειρος τραγουδιστής Michael Vescera (Animetal, πρώην Loudness και Yngwie  Malmsteen), ο οποίος με το συγκρότημα των OBSESSION, που υφίστανται από τη δεκαετία του ’80, κυκλοφορούν το "Order of Chaos".
Οι OBSESSION λοιπόν, αν και δεν είναι καινούργιοι στο είδος, δυστυχώς λίγοι τους γνωρίζουν και προσπαθούν ότι κυκλοφορούν να είναι αξιόλογο και πάνω από όλα έντιμο και νομίζω ότι το πετυχαίνουν.
Στο άλμπουμ συμμετέχουν ο ντράμερ BJ Zampa (Dokken, Yngwie Malmsteen, House of Lords), οι κιθαρίστες Scott Boland (MVP) και John Bruno (X Factor X) αλλά και ο μπασίστας Chris Mccarvill (House of Lords, Dokken, Jeff Scott Soto).
Ο ήχος και οι συνθέσεις αποτελούν το γνήσιο αποτύπωμα μίας USA METAL BAND, η οποία με το κλασσικό ύφος της, τις δυναμικές ερμηνείες του Michael Vescera και την ορμή που την περιτυλίγει αποδίδει με αφοσίωση και εκσυγχρονισμένα, μεταλλικό ροκ του περασμένου αιώνα. Οι κλασικότροποι metal ρυθμοί, τα τεχνικά κιθαριστικά ριφ και οι heavy μελωδίες θυμίζουν νοσταλγικές εποχές περασμένων δεκαετιών και ταξιδεύουν τον ακροατή σε καιρούς που στο συγκεκριμένο ήχο δέσποζε η δεξιοτεχνία και η metal περηφάνια. Τραγούδια όπως το “Cold Day in Hell” με το απίστευτο κιθαριστικό σόλο, το σπουδαίο “Mercy Killing” και το έξοχο “Dark Shadows” σου υπενθυμίζουν γιατί αυτή μουσική θα επιβιώνει για πολλά χρόνια ακόμα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...