Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

NASTY IDOLS: “Kalifornia”


Οι Σουηδοί Νasty Idols έχουν μακρά πορεία στο ενεργητικό τους που ξεκινά περίπου το 1987, ενώ δισκογραφικά κάνουν το ντεμπούτο τους δύο χρόνια αργότερα με το εξαιρετικό “Gigolo's On Parole”.
Ακολουθούν άλλα δύο αξιόλογα άλμπουμ, έπειτα διαλύονται αλλά ύστερα επανέρχονται δισκογραφικά το 2002 με ένα “ξεχασμένο” δίσκο. Το 2006 κάνουν το reunion στο τότε Sweden Rock Festival ενώ στη συνέχεια κυκλοφορούν πριν από τρία χρόνια το “Boys Town”. Οι Νasty Idols θεωρούνται μικροί θρύλοι της glam/sleaze  κοινότητας και με σαφείς επιρροές από Hanoi Rocks, Motley Crue, Kiss και Sweet.
H παρέα των Andy Pierce (φωνητικά) και Dick Qwarfort (μπάσο) που είναι και τα ιδρυτικά μέλη του γκρουπ αλλά και με την σημαντική συμβολή των Peter Espinoza (κιθάρα) και Rikki Dah (drums) αποδεικνύουν ότι συγκροτήματα όπως οι Hardcore Superstar, Crashdiet, Reckless Love οφείλουν αρκετά στην εκρηκτικότητα, τον τσαμπουκά και την party/sex διάθεση τους. Τα τραγούδια του “Kalifornia” δεν περιέχουν εκπλήξεις και αιφνιδιασμούς αλλά μία δυνατή δόση από μπαρουτοκαπνισμένο sleaze και glam rock που ενθουσιάζουν τους οπαδούς του είδους.
Η κιθάρα του Peter Espinoza προσδίδει αρκετό δυναμισμό και δημιουργεί αρκετές metal καταστάσεις στις συνθέσεις ενώ η αγριάδα στις ερμηνείες του Andy Pierce κάνει το “Kalifornia” ακόμη πιο συναρπαστικό σε σημεία να θυμίζει λίγο και από Guns N' Roses.
Οι Νasty Idols με τραγούδια όπως τα “1969 (THIS AIN’T THE SUMMER OF LOVE)”, “NIGHT BY NIGHT”, “ROADTRIP” και “NIGHTSTALKIN” κερδίζουν τον σεβασμό και την εκτίμησή μας για άλλη μία φορά.


Φώτης Μελέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...