Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Robin George: “Dangerous Music”


Η πρώτη μου γνωριμία με τον  συγκεκριμένο μουσικό έγινε πίσω το 1989 με 1990, όταν έπεσε στα χέρια το bootleg της συνεργασίας του με το μέγιστο Glenn Hughes, με τίτλο "Sweet Revenge", που ηχογραφήθηκε στο ιδιόκτητο του στούντιο στο Wolverhampton.
Παρά το γεγονός ότι έχει καταφέρει να είναι αρκετά γνωστός στις Η.Π.Α, στην πατρίδα του, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι θρύλος κυρίως για την συνεργασία του  με ποικιλία γνωστών βρετανών  μουσικών superstars (τον Dave Holland των Judas Priest, τον  Mark Stanway των Magnum, τον  Kex Gorin των The Kick και Magnum, τον Peter Green των Notorious, τον Phil Lynott των Thin Lizzy, John Sykes, Johnny Thunders, τον Adrian Lee των Ya Ya, Stephen Bishop, τον Chris Thompson του Brian May και των Trevor Rabin, Steelhouse Lane, Toto, Bonnie Tyler, Zeno, τον Philip Soussan των  Ozzy Osbourne και Toto τον Pino Palladino των The Law και  Paul Rodgers μεταξύ άλλων…).
Τώρα λοιπόν μετά από 27 χρόνια  επανακυκλοφορεί το πρώτο του άλμπουμ "Dangerous Music". Εντύπωση πρώτη… Ο ήχος, που και στην πρώτη επανέκδοση από τη Sanctuary/Castle (2000) ήταν άθλιος και στη δεύτερη από την  Angel Air (2010) είχε τουλάχιστον μερικές ακυκλοφόρητες συνθέσεις και έτσι παρέβλεπες κάπως την μέτρια ποιότητα του ήχου, τουλάχιστον τώρα είναι σε ψηφιακά επεξεργασμένη μορφή.
Αρκετά όμως με τον ήχο το "Dangerous Music" που είναι  ένα πολύ επιτυχημένο εμπορικά άλμπουμ που συνδυάζει radio rock, AOR και μελωδικό  Rock. Και ασφαλώς  ο Robin George είναι ο τύπος του μουσικού, που έχει την ικανότητα  να συνδυάζει με επιτυχία εμπορικότητα και καλλιτεχνική τιμιότητα, για αυτό και η μουσική του έχει απήχηση σε ευρύτερο φάσμα ακροατών.
Προσέξτε τα: "Heartline", που ανοίγει το δίσκο και είναι μία εξαίρετη σύνθεση, "πιασάρικο" στο έπακρο με  σόλο κιθάρας που σου εντυπώνονται, γενναίες δόσεις πλήκτρων και εξαίρετα φωνητικά από τους Chris Thompson και Pete Green. Στην "απαραίτητη" μπαλάντα το "Don't Turn Away" χωρίς να είναι υπερβολικά συναισθηματικό, σε προκαλεί  για έναν χορό σώμα με σώμα (όπως τα party των 80s…).
Τέλος, ιδιαίτερα σημαντική είναι η παρουσία εκπληκτικών μουσικών  που μοιράζονται το μπάσο: Pino Palladino (Paul Young, Genesis, Eric Clapton, Jeff Beck, David Gilmour, Richard Ashcroft, D'Angelo, Joe Walsh, Hank Marvin, Simon & Garfunkel …), ο  Phil Lynott (Thin Lizzy) και Phil Soussan (Ozzy, Billy Idol).
Το "Dangerous Music" ήταν μία εξαιρετική κυκλοφορία που χάθηκε δυστυχώς η συνέχεια της με την κατάρρευση της εταιρείας που το πρωτοκυκλοφόρησε (Bronze) .Έτσι λοιπόν αγοράζοντας το, αποφεύγετε τον άθλιο ήχο του 2000 και έχετε και τα εξαιρετικά ακυκλοφόρητα επιπλέον κομμάτια, οπότε καθόλου άσχημα, ε;


Νότης Γκιλλανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...