Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

LESS THAN 4: “By Blood By Heart”

Οι LESS THAN 4 είναι μία μπάντα από την Σουηδία και δημιουργήθηκε το 2007 και σύμφωνα με το δελτίο τύπου που δημοσίευσαν ανήκουν στο χώρο του heavy metal. Κυκλοφόρησαν αρχικά στα 2009 ένα EP και πρόσφατα το “By Blood By Heart”, ένα παλιομοδίτικo hard rock / heavy metal album, παιγμένο από τρεις, σχετικά νεαρής ηλικίας, μουσικούς που ο νεώτερος γεννήθηκε το 1992 και ο μεγαλύτερος το 1986. Ούτε όμως δημοτολόγιο είμαστε, ούτε στρατολογικό γραφείο, απλά θέλουμε να τονιστεί, ότι παρά το νεαρό της ηλικίας ούτε άτεχνοι είναι, ούτε ακούγονται μπερδεμένοι μουσικά. Ο δίσκος ακούγεται συμπαγής και εντυπωσιακός, με τους μουσικούς να είναι ξεκάθαροι στο ύφος της μουσικής επιλογής τους. 
Ο ήχος είναι σταθερό δείγμα heavy metal με έντονα επιχρίσματα hard rock, ίσως και glam, ικανός να αγγίζει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Όταν πρωτοάκουσα το “By Blood By Heart” ήταν ήχος που με παρέπεμπε ευθέως στο κλίμα των hairbands στα 80s και 90s, όπως και ο τραγουδιστής Max Landegren που παραπέμπει με το ακατέργαστο και πιασάρικο ύφος του σε αυτήν την εποχή. Όπως και να’ χει οι LESS THAN 4 είναι μία μπάντα με ικανότητα, ταλέντο, δύναμη, πάθος και αγάπη για τη μουσική που παίζουν. 
Οι στίχοι παρουσιάζουν ένα κόσμο με “αίμα, δάκρυα και ιδρώτα” (Ρουβά μου κάνει αυτό;), όμως ο κόσμος αυτός έχει και αγάπη, διασκέδαση, δημιουργικές διεξόδους και χώρους για να υπάρξεις. Λαμπερές γραμμές από την κιθάρα, το μπάσο και τα τύμπανα ροκάρουν, ενώ τα φωνητικά ακούγονται αξιόπιστα και παθιασμένα. Τραγούδι κλειδί προς επιβεβαίωση των γραφομένων το ομώνυμο, “By Blood By Heart”, που είναι και το πρώτο single που κυκλοφόρησαν.

Νότης Γκιλλανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...