Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

SAINT VITUS: “Lillie: f-65”


Saint-VitusΜε γυρόφερνε ο αγαπημένος μου αριθμός, με την νέα κυκλοφορία των 16, και να που εμφανίστηκε με φαντασμαγορικό τρόπο. 17 (ο αριθμός που λέγαμε) χρόνια μετά σπάει η σιωπή των μεγάλων Saint Vitus, και μάλιστα με τον Wino” Weinrich στα φωνητικά!
Ο πολιούχος των χορευτών έρχεται ξανά να μας κάνει παρέα σε καιρούς δύσκολους. Και μάλιστα, μένα άλμπουμ που φέρει τον τίτλο ενός αγαπημένου βαρβιτουρικού (από τα παλιά) του κυρίου Chandler. “Lillie : F-65”, ονομάζεται και αλήθεια έχει τις ίδιες φαρμακευτικές ιδιότητες. Σε ηρεμεί με τους χαλαρούς και βαρύτονους ρυθμούς του και σε ετοιμάζει για να δεις αλλιώς την πραγματικότητα. Αλλά θα ήθελα να γράψω κριτική για αυτούς που δεν έχουν γνώση. Οι άλλοι που ξέρουν ήδη το έχουν παραγγείλει!
Αγαπητοί συνάνθρωποι, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα από τα δύο σημαντικότερα Αμερικάνικα συγκροτήματα (το άλλο είναι οι Trouble) της αγαπημένης μας, doom metal μουσικής, και άξιων διαδόχων των Black Sabbath (των οποίων το τραγούδι “St. Vitus Dance”, τους βάφτισε κιόλας). Οπότε αν οι Sabbath σας αρέσουν, ξεκινήστε από αυτό δίσκο ταξιδεύοντας σε έναν κόσμο σκοτεινό, μα παράλληλα ρυθμικό.
Το άνοιγμα του δίσκου, “Let them Fall”, είναι η επιτομή του είδους και ίσως και το hit του δίσκου, όπως δείχνει και το όμορφο video clip, που δημιουργήθηκε για την προώθηση της δουλειάς τους (υπάρχει στο youtube). Και η συνέχεια είναι άκρως επιβλητική, αν και σύντομη, αλλά πιστέψτε με, το δάχτυλο πάει άνετα στο repeat!
Κιθαριστικές αναλαμπές στο τέλος του “The Bleeding Ground”, όμορφες Instrumental στιγμές  με το Vertigo και το αγαπημένο μου 7λεπτο “Dependence”, συμπληρώνουν ένα πολύ όμορφο κλασσικό doom αριστούργημα!
Δεν τον κάνω συχνά πια, αλλά ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΩΩΩΩ! MY PRECIOUS!!!
Δημήτρης Μαρσέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...