Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

TYKETTO: "Dig In Deep"


TYKETTOΤο να επανέρχεσαι μετά από δεκαοχτώ ολόκληρα χρόνια με καινούριο άλμπουμ και μάλιστα έχοντας κυκλοφορήσει άλμπουμ σαν τα "Don't Come Easy" και "Strength In Numbers", δεν είναι εύκολη υπόθεση!
"Dig In Deep" ονομάζεται το νέο πόνημα των Αμερικανών Tyketto, το οποίο σηματοδοτεί μια καινούρια αρχή για τον Danny Vaughn και την παρέα του. Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια, και έπειτα από πολλές συναυλίες ανά την υφήλιο, και μετά από γενική απαίτηση των οπαδών του συγκροτήματος, έφτασε ο καιρός γι' αυτή τη μεγάλη μπάντα να κυκλοφορήσει κάτι νέο και να τους ξαναβάλει στο χάρτη των μουσικών δρώμενων του μελωδικού ήχου. Έτσι, λοιπόν, τα τέσσερα αρχικά μέλη των Tyketto συμφώνησαν να καθίσουν και να γράψουν νέο υλικό αλλά με κάποιους όρους! Και ποιοί ήταν αυτοί οι όροι; Πρώτον, τα νέα τραγούδια να γραφτούν από το κορμό της μπάντας (Danny Vaughn, Brooke St. James, and Michael Arbeeny Clayton). Δεύτερον, η μουσική να ανταποκρίνεται στα θέλω των οπαδών τους και να έχουν τις ρίζες τους στον ήχο των δυο κλασσικών άλμπουμ του συγκροτήματος και τρίτον και κυριότερο, ο δίσκος να ροκάρει! Το “γράψιμο” του "Dig In Deep" ξεκίνησε το 2009 και όταν ο Danny Vaughn μου ανακοίνωσε, στην συνέντευξη που μου είχε δώσει, ότι κάποια στιγμή θα είναι έτοιμο για κυκλοφορία με χαροποίησε ιδιαίτερα. Οι Tyketto αποτελούν ένα από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα και το "Don't Come Easy" ένα από τα κλασσικά άλμπουμ της δισκοθήκης μου. Η αλήθεια είναι πως το "Dig In Deep" πέρασε από χίλια κύματα μέχρι να κυκλοφορήσει αλλά τελικά μετά από τόσα χρόνια αναμονής είναι έτοιμο να αποζημιώσει όλους τους οπαδούς των Tyketto για τα τόσα χρόνια αναμονής!
Το "Dig In Deep" ξεκινάει δυναμικά με το "Faithless". Αυτοί είναι οι Tyketto του σήμερα! Δυνατές κιθάρες, παθιασμένα φωνητικά από τον Danny Vaughn με ένα πιο “μοντέρνο” hard rock ήχο αλλά με όλα τα κλασσικά στοιχεία της μπάντας να βρίσκονται εδώ σε πλήρη αρμονία. To "Love To Love" φέρνει στις μνήμες κάτι από "Strength In Numbers" ενώ το "Here's Hoping It Hurts" κινείται στους ίδιους ρυθμούς με μια πιο up-tempo διάθεση. Στο "Battle Lines" έχουμε ακόμη ένα κλασσικό Tyketto τραγούδι. Φανταστικό mid-tempo τραγούδι με την φωνή του Vaughn καλύτερη από ποτέ! Πιο hard rock ρυθμοί στο "The Fight Left In Me" και στη συνέχεια πάμε σε ένα από τα κορυφαία τραγούδια του άλμπουμ στο φανταστικό "Evaporate". Από τα πιο εμπορικά κομμάτια της συγκεκριμένης κυκλοφορίας με ένα πιασάρικο ρεφραίν που σου κολλάει στο μυαλό και ένα τραγούδι που θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται σε κάποια σόλο κυκλοφορία του Danny Vaughn. To "Monday" είναι αρκετά καλό με ωραίες ενορχηστρώσεις και το "Dig In Deep" αποτελεί μια από τις κορυφαίες συνθέσεις του άλμπουμ. Τα "Sound Off" και "Left This One Slide" θα μπορούσαν κάλλιστα να βρίσκονται στο "Don't Come Easy". Φανταστικό comeback από τους Tyketto; Ένα από τα καλύτερα άλμπουμ του 2012; Προσωπικά απαντώ ναι και στα δύο ερωτήματα. Το σημαντικότερο είναι πως οι Τyketto επέστρεψαν με ένα καταπληκτικό άλμπουμ που θα ικανοποιήσει όλους τους οπαδούς της μπάντας καθώς και κάθε fan του melodic hard rock/ heavy AOR ήχου.
Βασίλης Χασιρτζόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...