Κυριακή 29 Απριλίου 2012

JOE SATRIANI: “Satchurated- Live In Montreal”


JOE-SATRIANIΗ αλήθεια είναι πως ποτέ δε μπόρεσα να καταλάβω τη χρησιμότητα ενός instrumental ζωντανά ηχογραφημένου δίσκου (εξαιρώντας το ανυπέρβλητο "G3: Live In Concert" του 1997). Ειδικά δε, για τον αμερικάνο βιρτουόζο, που αισίως έχει φτάσει τα πέντε live album (συμπεριλαμβανομένου και του "Time Machine")!
Αν μιλούσαμε για μια τυπική μπάντα, πέντε τέτοιοι δίσκοι μέσα σε μια καριέρα 26 περίπου χρόνων, δεν είναι πολλοί. Στην περίπτωση όμως του Joe Satriani, θεωρώ πλέον πως πρέπει να υπάρχει κάποιος καλός λόγος για μια ακόμη τέτοιου είδους κυκλοφορία.
Παραδόξως, υπάρχει λόγος ύπαρξης για το “Satchurated- Live In Montreal”, μιας και στην ουσία του αποτελεί τη μεταφορά της συναυλίας που πραγματοποιήθηκε στον Καναδά το Δεκέμβριο του 2010 και μαγνητοσκοπήθηκε προκειμένου να κυκλοφορήσει σε DVD. Και το σημαντικό δεν είναι το DVD καθεαυτό, αλλά η προβολή αυτής της εμφάνισης σε 3D με ήχο Dolby surround 7.1! Εν ολίγοις, το διπλό cd που κρατάω στα χέρια μου είναι ένα συνοδευτικό, άτυπο, soundtrack που σε συνδυασμό με το εν λόγω DVD, κλείνει πονηρά το μάτι στους απανταχού fan του Satriani.
Εικοσιτρία live κομμάτια (συν δύο bonus) εμπεριέχονται στο “Satchurated” τα οποία καλύπτουν σχεδόν από ολόκληρη την καριέρα του Satriani. Συγκεκριμένα, από τα δεκατρία studio album του, τα μόνα που δεν αντιπροσωπεύονται από κάποιο τραγούδι είναι τα “Joe Satriani”, “Engines of Creation”, “Strange Beautiful Music” και “Is There Love In Space?”, ενώ την τιμητική του έχει το “Black Swans and Wormhole Wizards”, στην περιοδεία του οποίου μαγνητοσκοπήθηκε το όλο εγχείρημα. Για την ακρίβεια εννέα από τα έντεκα κομμάτια του δίσκου, συμπεριλαμβάνονται στο “Satchurated”, ενώ τα εναπομείναντα δύο αποτελούν τα bonus track της κυκλοφορίας.
Όσο χορταστικό και εάν είναι πάντως το διπλό αυτό cd, θεωρώ επιτακτική ανάγκη την απόκτηση και του DVD (κατά προτίμηση σε 3D Blu Ray), για να είναι ολοκληρωμένο το πακέτο. Ειδάλλως, μπορεί να χρησιμεύσει και σαν ένα αξιοπρεπέστατο (αλλά όχι απαραίτητα πλήρως ενημερωμένο) best of.
Στέφανος Στεφανόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...