Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

SAVAGE: “Hyperactive”

SAVAGE-HyperactiveΠάντα υποβόσκει ένα δέος και μια ανατριχίλα όταν πιτσιρικάδες σαν και του λόγου μου καταπιάνονται με παλιές κυκλοφορίες, έχοντας σκοπό τη παρουσίαση τους. Ιδιαίτερα όταν αυτές οι κυκλοφορίες βγήκαν στα ράφια των δισκοπωλείων όταν, ήταν/ήμουν στη πρώτη δημοτικού στη καλύτερη των περιπτώσεων!
Αυτόματα λοιπόν δημιουργείτε ένας σεβασμός ως προς τη μπάντα και την ιστορική κυκλοφορία της, η οποία ήταν ένα μικρό ή έστω μεγάλο λιθαράκι, στο οικοδόμημα που ονομάζουμε N.W.O.B.H.
Οι Savage λοιπόν, είναι μια τέτοια περίπτωση, μιας και το “Hyperactive”, κυκλοφόρησε μόλις το 1985, μετά από ήδη ένα επιτυχημένο ντεμπούτο και περιέχει 9 αγνούς heavy metal δυναμίτες, που μπορούν να κοκκινίσουν τα μάγουλα πολλών σημερινών “ψαγμένων” συγκροτημάτων και δίνουν στη μπάντα τότε, το εισιτήριο ώστε να βρεθούν support σε συγκροτηματάρες όπως οι Venom και οι Metallica! Μάλιστα οι δεύτεροι τους διασκεύασαν σε αρκετά Live!
Στη σημερινή επανακυκλοφορία του, το “Hyperactive” περιέχει συν 3 ακόμη κομμάτια από B-side singles και είναι τα RunninScared, She dont need you και “We got the edge”, με μια φυσικά καλύτερη παραγωγή από εκείνη του πρώτου βυνιλίου.
Συνήθως στις μέρες μας, οι επανακυκλοφορίες είναι προπομπός επανασυνδέσεων και καινούριων άλμπουμ. Αυτό καμία φορά είναι δίκοπο μαχαίρι, μιας και χαλαει το μύθο που όλοι πιo ρομαντικοί έχουμε στο μυαλό μας, για κάθε αραχνιασμένη μπάντα του παρελθόντος… θα δείξει όμως.
Πάντως το “Hyperactive” αξίζει τη προσοχή των νεωτέρων και λύνει αρκετές απορίες, για την σημερινή κατάσταση του “True” κινήματος και ως προς τη γέννηση αυτού! Κομματάρες όπως τα Eye for an eye, Stevies Vengeance κάνουν όπως είπα πολλούς, να αναπροσδιορίσουν το μουσικό σήμερα… σωστά;
Μιχάλης Κανακουσάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...