Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

PILGRIM: “Misery Wizard”


Pilgrim-Misery-WizardΟι Pilgrim είναι ένα πρωτοεμφανιζόμενο γκρουπ από το Rhode Island των U.S of A, αποτελούμενο από 3 μέλη. Υπό τα περίεργα ψευδώνυμα The Wizard (φωνητικά), Count Elric the Soothsayer (μπάσο), και Krolg the Slayer οf Man (τύμπανα), κυκλοφορούν το ντεμπούτο album τους το οποίο, κατά δήλωση τους, κινείται στο χώρο του "true doom metal".
Τόσο αυτή η δήλωση τους, όσο και το γεγονός ότι υπέγραψαν αμέσως στη πολυεθνική Metal Blade, (ύστερα από προτροπή του Alan Nemtheanga των Primordial), ήταν αρκετό ώστε να με ιντριγκάρει να ακούσω με ενδιαφέρον αυτόν το δίσκο. Από τη πρώτη ακρόαση είχα βγάλει τα συμπεράσματα μου, οπότε όλες οι (πολλές) επόμενες, ήταν καθαρά για το fun της όλης υπόθεσης, όσο fun μπορεί να υπάρξει σε ένα δίσκο true doom metal, χωρίς εισαγωγικά πλέον.
Αποτελούμενο από 6 κομμάτια και συνολική διάρκεια 55 λεπτά γίνεται εύκολα αντιληπτό πως το “Misery Wizard”, ανταποκρίνεται απόλυτα στον doom χαρακτήρα του. Συνθέσεις αργόσυρτες, επιβλητικές, που φέρνουν στο μυαλό, εύκολα, συγκροτήματα όπως οι Black Sabbath, St. Vitus, Pentagram, Bathory (κυρίως λόγω των χορωδιακών σημείων) και Electric Wizard, θεματολογία βασισμένη κυρίως σε sword and sorcery, demonology που λένε και στο χωριό μου, εξωγήινους πολιτισμούς και μυστικές κοινωνίες, σιγά σιγά χτίζει γύρω σου μια εντελώς obscure ατμόσφαιρα. Σίγουρα δεν είναι ένας “ευκολοάκουστος” δίσκος, και απευθύνεται αυστηρά στους οπαδούς του συγκεκριμένου μουσικού είδους.
Όλα τα κομμάτια έχουν κάτι να πουν, αλλά προσωπικά ξεχώρισα τα “Astaroth”, το ομώνυμο, καθώς και το πιο “βατό” κομμάτι, το διάρκειας μόλις 4':30'', “Adventurer”. Η παραγωγή ακούγεται αρκετά παλιομοδίτικη, κάτι που για το συγκεκριμένο είδος, μόνο ως θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί.
Συμπερασματικά, ένα πολύ καλό ντεμπούτο, το οποίο θα αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους αυτούς που γουστάρουν domm-ίλες, και όσους τη ψάχνουν με το “βαρύ” heavy metal γενικότερα. Doom, Or Be Doomed!!
Άγης Τουρνάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...