Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

O STEVE NEWMAN μιλάει στο Rockway.gr


Newman interviewΈνας σημαντικός αλλά και συνάμα α­δι­κη­μέ­νος καλλιτέχνης του aor και γενικότερα του melodic rock ήχου, ο ε­ξαι­ρε­τι­κός Steve Newman μας έκανε την τιμή να ανοίξει την καρδιά του στο Rockway.gr. Mε την σεμνότητα και την απλότητα που τον διακρίνει αποκάλυψε τις σκέψεις και τις απόψεις του για το νέο του άλμπουμ αλλά και τον ενθουσιασμό του που θα εμφανιστεί με το συγκρότημα του το φετινό Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη.
Καλησπέρα Steve, είμαστε από το Rockway.gr…
Καλησπέρα, τιμή μου που μιλώ μαζί σας και ένα μεγάλο γεια σε όλους τους αναγνώστες σας!
Μετά από τόσα χρόνια στη μουσική σκηνή, ποια είναι τα κίνητρα για να συνεχίζεις ακόμη να ηχογραφείς δίσκους;
Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα, νομίζω ότι είναι καθαρά για την αγάπη αυτής της μουσικής, δεν είναι βεβαίως για οποιαδήποτε οικονομική ανταμοιβή (γέλια). Πιστεύω ότι η δημιουργία μουσικής πρέπει να είναι ένα πολύ εγωιστικό πράγμα, αν γράφεις μουσική για να ευχαριστήσεις τους άλλους, τότε έχεις ήδη χάσει την ταυτότητά σου. Είμαι πολύ τυχερός που είμαι στη θέση να γράψω μουσική που δεσμεύει τους ανθρώπους και πιστεύουν σε αυτό που κάνω, το οποίο είναι πολύ συγκινητικό. Αυτό μου δίνει τη δύναμη και το πάθος για να γράφω τραγούδια και να ηχογραφώ άλμπουμ.
Newman interview
Στο τελευταίο σου, άλμπουμ εντοπίζεις διαφορές με τις προηγούμενες κυκλοφορίες σου ή όχι;
Νομίζω ότι το "Under Southern Skies" είναι ένα κομμάτι από μια επιστροφή στα προηγούμενη άλμπουμ για μένα, στιχουργικά είναι ένα πολύ πιο προσωπικό άλμπουμ. Τραγούδια όπως το "Wish You Were Here" (γραμμένο για τους γονείς μου) και "Montserrat" κατέχουν μια μεγάλη δόση από προσωπικές μνήμες και εμπειρίες. Νομίζω ότι πάντα θα γράφω μουσική για πράγματα που μου συμβαίνουν, αλλά υποθέτω ότι τα θέματα στα τραγούδια είναι πολύ πιο ωμά και απροκάλυπτα.
Ξεχωρίζεις κάποιο τραγούδι από το “Under Southern Skies”Newman interview
Ναι, ήδη αυτά που έχω αναφέρει. Νομίζω ότι το άλμπουμ έχει μια μεγάλη ποικιλία αυτή τη φορά, με ίσως λίγο περισσότερο βάση στη μουσική, σε αντίθεση με το τελευταίο άλμπουμ "The Art Of Balance". Μου αρέσει το δια­φο­ρε­τι­κό vibe των τρα­γου­διών όπως το "Fire with Fire" και το "Montserrat". Αλλά νομίζω ότι έχω επιστρέψει λίγο στην προηγούμενη ιστορία μου στα τραγούδια όπως το "Ghost In The Night" και "Killing Me".
Υπάρχουν κάποιες σοβαρές αλλαγές στα μέλη του γκρουπ;
Υπάρχουν μια-δυο αλλαγές από το 2010, όταν η μπάντα επέστρεψε. Το τρέχον line-up είναι Nic Lipscombe (τύμπανα), Paul Boyle (πλήκτρα), ο Dave Bartlett (Μπάσο), Shaun Bessant (Κιθάρες), και εγώ.
Διαπιστώνεις και εσύ ότι το διαδίκτυο έχει κάνει ζημιά στη μουσική βιομηχανία ή τελικά έχει βοηθήσει τα ανεξάρτητα συγκροτήματα;
Ναι, νομίζω ότι αυτό είναι μια πολύ καλή ερώτηση. Έχει βάλει πολλά ανεξάρτητα συγκροτήματα στο ίδιο πεδίο δράσης με άλλα, το οποίο νομίζω ότι είναι καλό και έχει κάνει τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες να εργαστούν σκληρότερα. Στις μέρες μας και την εποχή μας είναι δικαίωμα του καθενός να προωθεί, καθώς και να ακούει κάθε είδος ή μορφή της μουσικής που επιλέγει. Είναι θετικό το γεγονός και ιδιαίτερα σε αυτό το είδος, μουσικά σχήματα να έχουν μια ίση ευκαιρία προώθησης της μουσικής τους.
Newman interviewΥπήρχαν ιδιαιτερότητες ή δυ­σκο­λίες για να επιβιώσουν μέ­χρι σήμερα οι NEWMAN;
Πρέπει πάντα να προσπαθείς για να παίξεις την μουσική σου ζωντανά και είναι δύσκολο, δεν νομίζω ότι θα αλλάξει ποτέ. Ω­στό­σο συνεχίζω να κάνω αυτό που πιστεύω και όσο ε­ξα­κο­λου­θώ να αισθάνομαι ότι αυ­τό που δημιουργώ έχει κάποια βάση θα συνεχίσω να το κάνω.
Ποια είναι τα σχέδια σου για τη φετινή χρονιά και τι γίνεται με τις συναυλίες;
Λοιπόν, όπως γνωρίζετε, είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα έρθουμε στην Ελλάδα για να παίξουμε στο Rosewood Festival. Έχουμε επίσης επιβεβαιωθεί για τη 2η ημέρα στο φετινό Z Rock Festival στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 6 Μαΐου, και έχουμε και άλλο ένα δύο live ανάμεσα από αυτά τα δύο.
Έχεις συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς και συνθέτες . Ποια συνεργασία σου ξεχωρίζεις ή είχε κάποιο σημαντικό νόημα για εσένα;
Ήμουν πολύ τυχερός που έχω συνεργαστεί με μερικούς "Μεγάλους" ανθρώπους όπως τους Steve Morris, και Chris Ousey (Heartland), τον Pete Jupp και τον Steve Overland (FM), τον Anders Rydholm, και όλα τα μέλη των Grand Illusion, Vic Rivera, Terry Brock και Tommy Denander για να αναφέρουμε μερικούς. Όλοι είναι σπουδαίοι μουσικοί και φοβεροί άνθρωποι!
Η Ευρώπη ζει πλέον με τον τρόμο της οικονομικής κατάρρευσης. Σε έχει επηρεάσει σαν καλλιτέχνη αυτή η κατάσταση;
Αυτό είναι μια πολύ θλιβερή κατάσταση και πραγματικά δεν θα έπρεπε να συμβαίνει στις μέρες μας. Νομίζω ότι με επηρεάζει περισσότερο ως πρόσωπο, δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω να συμβαίνει σε πολλά μέρη του κόσμου. Υποθέτω σαν κάποια παρηγοριά ότι, είναι ωραίο να πιστεύεις ότι αν η μουσική σου βοηθά τους ανθρώπους μέσα από τέτοιες στιγμές, τότε μπορείς να προσεγγίσεις και να απαλύνεις αυτό που μερικοί άνθρωποι περνούν αυτή τη στιγμή.
Newman interview
Τι να περιμένουν οι έλληνες οπαδοί από την εμφάνιση σας στο Rosewood Festival στη Θεσσαλονίκη;
Ελπίζουμε ότι έχουμε ετοιμάσει μια πολύ καλή παρουσίαση, θα παίξουμε τραγούδια από όλα τα άλμπουμ και εξετάσαμε πολύ προσεκτικά και θα παίξουμε μερικά από τα τραγούδια που μας ζητήθηκαν από το Ελληνικό κοινό. Ελπίζω, λοιπόν, ότι όλοι θα είναι ευχαριστημένοι με το σύνολο που έχουμε επιλέξει. Όλοι μας είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε έρθουμε και να ροκάρουμε στην Ελλάδα! Θα σας δούμε εκεί!
Ευχαριστούμε για την τιμή που μας έκανες να μιλήσεις στο Rockway.gr και σου ευχόμαστε καλή συνέχεια σε ότι κάνεις.
Σας ευχαριστώ και εγώ αι ανυπομονώ να παίξουμε στην Ελλάδα. Εύχομαι ότι καλύτερο σε όλους.
Συνέντευξη στον Φώτη Μελέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...