Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

TESLA: “Twisted Wires & The Acoustic Session”


teslaTwistedWiresΑπό τα συνεπέστερα συγκροτήματα του χώρου ασφαλώς οι Tesla  και σε αυτό το σημείο θα μπορούσαμε, χωρίς να γίνουμε υπερβολικοί, ότι  αποτελούν ένα είδος θρύλου. Το 2011 σηματοδοτεί την  25η επέτειο από την πρώτη κυκλοφορία της μπάντας, το  “Mechanical Resonance”, και ο  Jeff Keith κι η παρέα του ξαναβγαίνουν στο δρόμο κυκλοφορώντας το Twisted Wires & The Acoustic Sessions”.
Μια ιστορία ολόκληρη και εξαιρετικές συνθέσεις στις 7 στούντιο  κυκλοφορίες τους. Με αυτήν την κυκλοφορία λοιπόν αποδεικνύουν ότι είναι έτοιμοι να ξαναβγούν στο δρόμο και οι οπαδοί τους ανά τον κόσμο ανυπομονούν γι’ αυτό.
Το “Twisted Wires & The Acoustic Sessions” δεν είναι μία “αρπαχτή”, γιατί μπορεί να είναι  μεν επανεκτελέσεις προηγουμένων κομματιών αλλά δεν είναι τα hit τους. Μπορεί επίσης να είναι ακουστικές εκτελέσεις  αλλά όλοι γνωρίζουν ότι αυτοί εισήγαγαν  στα  '90ς  τη μόδα των ακουστικών εκτελέσεων με το εξαιρετικό Five Man Acoustical Jam” που περιλάμβανε και την super επιτυχία-διασκευή των Five Man Electrical Band το "Signs" και ρισκάρουν παίζοντας τις λιγότερο γνωστές τους συνθέσεις. Ένας συνδυασμός από παλαιά, μία διασκευή και δύο εξαιρετικές νέες συνθέσεις είναι το υλικό “κατασκευής” από  τα δικά τους “Into The Now”,Hang Tough”,Edison’s Medicine”,What You Give”, Changes” και το  “Song and Emotion” με μία φρέσκια πνοή εκτέλεσης , καθόλου βαρετή .
Επίσης, το μισό άλμπουμ αποτελείται από έξι συνθέσεις που ηχογραφήθηκαν στο στούντιο του μπασίστα της μπάντας, Brian Wheat J Street Recorders studio το 2005 και ήταν οι τελευταίες ηχογραφήσεις με τον αρχικό –από τα ιδρυτικά μέλη- κιθαρίστα Tommy Skeoch. Ειδικά τα “Shine Away” and “A Lot To Lose”  είναι απλά φανταστικές εκτελέσεις. Μία μικρή, ευχάριστη έκπληξη είναι η διασκευή των The Climax Blues Band's στην σύνθεση τους  “I Love You.” Τα μοναδικά φωνητικά του Jeff Keith κάνουν το τραγούδι “δικό” τους πραγματικά. Έχουμε επίσης και δύο νέες συνθέσεις τα “2nd Street” και  το “Better Off Without You”, με το δεύτερο να είναι μία εξαιρετική μπαλάντα και να θυμίζει τις παλιές καλές μέρες.
Ακούγοντας το αρκετές φορές και το ευχαριστήθηκα και μεταφέρθηκε νοερά στο καλοκαίρι του ’90 , όπου οι Tesla και η συνομοταξία τους κάνανε τις καλοκαιρινές νύχτες μας μαγικές…just a matter of taste!
Νότης Γκιλλανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...