Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

SANDRA DEE: “Visions Of Pain”

SandraDee_coverΠραγματικά εντυπωσιάστηκα από τους εντελώς άγνωστους προς εμένα Αμερικανούς Sandra Dee. H μπάντα φτιάχτηκε στα τέλη των ’80 και το υλικό που έχουμε στα χέρια μας είναι το εξαιρετικό Visions Of Pain που ηχογραφήθηκε στις αρχές των ‘90.

Ξέφρενο, οργισμένο, τσαμπουκαλίδικο hard rock με ευθείες παραπομπές σε μπάντες όπως οι Motley Crue, Gun’s ‘n Roses, ΧΥΖ, Skidrow, Warrior Soul και Firehouse για τους οποίους ένα φεγγάρι άνοιγαν τις συναυλίες τους.

Οι Sandra Dee ακούγονται ισοπεδωτικοί και από τις πρώτες νότες που τους ακούς καταλαβαίνεις πως αυτή η μπάντα γυαλίζει το μάτι της. To γκρουπ με άνεση μεταμορφώνεται σε όλες του τις συνθέσεις αφού έχει για παιχνιδάκι τόσο το κλασικό αμερικάνικο hard rock ύφος παράλληλα όμως πετυχαίνει να γίνεται και η απόλυτη sleaze metal μπάντα.

Από το συγκρότημα πέρασαν δύο βασικοί τραγουδιστές οι Chris Kamykowski και Lance Thomason οι οποίοι ξεπερνούν εαυτούς σε δύναμη ερμηνείας και πάθους ενώ οι φλογισμένες κιθάρες των Gino Buonamici και Jason Bowman βάζουν τα θεμέλια για να απολαύσετε ένα εκρηκτικό άλμπουμ.

Ομολογώ ότι ο αιφνιδιασμός ήταν ευχάριστος με την δύναμη και την ψυχή που εκπέμπουν οι Sandra Dee και διαφωνώ ριζικά με τους όρους που τους δίνουν hair–pop metal διότι για να παίξεις τέτοια μουσική δεν χρειάζεται μακρύ μαλλί και σκισμένα jeans αλλά μόνο πολλή δόση rock ‘n roll τρέλας!

Φώτης Μελέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...