Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ALMOST FAMOUS

Αναδημοσίευση από το
www.Rockway.gr

Μια φορά κι ένα καιρό, όταν ήμουν μικρός, άκουγα μπάντες όπως οι Manowar (εσείς προσθέστε όποια μπάντα γουστάρετε!) και σκεφτόμουν πως θα έδινα και τη ψυχή μου, ώστε να μπορέσω να είμαι μέρος του roadcrew και να γνώριζα ταξιδεύοντας, τους ήρωες μου!
Ας σκούπιζα ή ας τους πήγαινα το καφέ, δε με ενδιέφερε, αρκεί να ήμουν εκεί! Αλλά επειδή ορισμένοι άνθρωποι είναι κωλόφαρδοι εκ φύσεως, η παραπάνω φαντασία ή καλύτερα φαντασίωση, βγήκε αληθινή στον σκηνοθέτη-σεναριογράφο ονόματι Cameron Crow, όπου ως δημοσιογράφος στο μουσικό περιοδικό Rolling Stone, γνώρισε από κοντά μπάντες με τις οποίες και έζησε τρελές εμπειρίες, όπως οι Led Zeppelin, Lynyrd Skynyrd, Eagles κ.α.
Αυτό ευθύς αμέσως, τον οδήγησε να δημιουργήσει την ταινία Almost Famous, μία στην ουσία αυτοβιογραφία, μιλώντας για ένα νεαρό δημοσιογράφο, ο οποίος προσπαθώντας να γράψει το πρώτο του άρθρο και φυσικά να το εκδώσει, γνωρίζει τους Stillwater (μια φανταστική μπάντα) και μπαίνοντας μαζί τους backstage, ξεκινά ένα τρελό ταξίδι στο κόσμο και στον τρόπο ζωής τον rock star, όντας εκείνος μόνο 16 χρονών!
Ως ταινία αν και δεν πήγε καλά εισπρακτικά, μου άρεσε πολύ και μου κράτησε το ενδιαφέρον αμείωτο, από τη πρώτη στιγμή, μέχρι και τον επίλογο! Δεν δείχνει τη σκληρή φύση των συγκροτημάτων, αλλά τις “δυσκολίες” και τη τρυφερή πλευρά τους. Εκείνη τη πλευρά, όπου μετά το κλείσιμο της αυλαίας, μένουν οι ίδιοι οι μουσικοί, μονοί τους με τους εαυτούς τους.. Το καλύτερο σημείο στη ταινία, είναι η φάση μέσα στο αεροπλάνο, που υποτίθεται πάει για φούντο και οι πρωταγωνιστές σε στιγμή αδυναμίας μπροστά στη προοπτική του θανάτου, εξομολογούνται ότι μπορεί να φανταστεί κανείς, μέχρι που κι ο ντράμερ εξομολογείται την ομοφυλοφιλία του… και ξάφνου.. το αεροπλάνο ξεφεύγει το κίνδυνο και ο πιλότος πετάγεται από το cockpit όλο χαρά, φωνάζοντας πως τα κατάφεραν!!
Μιλάμε για τρελό γέλιο και μόνο όποιος έχει δει το φιλμ, μπορεί να καταλάβει! Στην ουσία, λέει ο ένας στον άλλο όλα εκείνα που τον βασανίζουν και του προσθέτουν ψυχικό βάρος, εις βάρος της μπάντας τους, αλλά και τον ίδιων!

Το soundtrack, πήρε το 2001 βραβείο Grammy, αποτελούμενο από 17 κομμάτια, πλην φυσικά από καμιά 30αρια που δεν υπάρχουν μεν στο cd, αλλά ακούγονται στο φιλμ! Μερικά από τα εκτός είναι Black Sabbath: Paranoid, Led Zeppelin: The Rain Song, Deep Purple: Burn και πάρα πολλά αλλά!! Δε χρειάζεται να τονίσουμε πως στα συγκροτήματα αυτά, αναφέρονται λεκτικά οι πρωταγωνιστές σε κάθε σχεδόν καρέ του φιλμ, κάτι που μετατρέπει τη ταινία σε φόρο τιμής στα μεγαθήρια που μας στοιχειώνουν ακόμη και στις μέρες μας!

Τώρα όσον αφορά το τι θα βρείτε ακούγοντας το cd, απλά τσεκάρετε το Tracklist παρακάτω και φυσικά όπως κάθε φορά κι επειδή μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις.. απλά δείτε τη ταινία!

Tracklist:
“America”- Simon and Garfunkel
“Sparks”-The Who
“It wouldn’t have made any Difference”-Todd Rundgren
“I’ve seen all good people move”-Yes
“Feel Flows”-The Beach Boys
“Fever Dog”-Stillwater
“Every Picture Tells a Story”-Rod Stewart
“Mr. Farmer”-The Seeds
“One Way Out”-The Allman Brothers Band
“Simple Man”-Lynyrd Skynyrd
“That’s the Way”-Led Zeppelin
“Tiny Dancer”-Elton John
“Lucky Trouble”-Nancy Wilson
“I’m Waiting for the Man”-David Bowie
“The Wind”-Cat Stevens
“Slip Away”-Clarence Carter
“Something in the Air”-Thunderclap Newman

Μιχάλης Κανακουσάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...