Τρίτη 31 Μαΐου 2011

RIVERSIDE’s anniversary tour Rotunda, Krakow, Poland


Ένα συναίσθημα ή και μια συγκίνηση μπορείς να τα αισθανθείς τέλεια οργανικά, βιολογικά. Την ανατριχίλα, το χτυποκάρδι, την ψυχική έκσταση. Και όλα αυτά καλά μέχρι εδώ. Το να τα περιγράψεις όμως σε μια κόλα χαρτί , σε μια παρουσίαση πόσο εύκολο μπορεί να γίνει κάθε φορά;
Πάμε μαζί να το ανακαλύψουμε.
Την Πέμπτη στις 26 Μαΐου 2011 μετά από την μεγαλύτερη προσμονή που είχα ποτέ για συναυλία βρέθηκα στην Πολωνία στην Κρακοβία. Παρότι η μέρα ήταν πραγματικά καλοκαιρινή για τα Πολωνικά δεδομένα, μόλις έφτασα έξω από το club Rotunda,τα χέρια μου πάγωσαν και δεν δούλευα με λιγότερους από 100 παλμούς. Ήμουν έτοιμη να μπω μέσα λίγο μετά από τις 20.15, όταν διαπίστωσα πως σε λίγα βήματα πιο μέσα θα συναντούσα ξανά την αγαπημένη μου μπάντα ένα χρόνο μετά στην πατρίδα τους.
Με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα πως δεν ήμουν η μόνη από άλλη χώρα, και αυτό σίγουρα σημαίνει πολλά για μια μπάντα. Ανεβαίνοντας τις σκάλες για να φτάσω στον συναυλιακό χώρο 1000 σκέψεις και συναισθήματα περνούσαν από το μυαλό μου αλλά δεν κράτησε και πολύ γιατί αισθάνθηκα ένα χέρι να με τραβά προς το μέρος του και δεν ήταν άλλο από του Piotr Kozieradzki του drummer των RIVERSIDE.
Απίστευτη δε η χαρά μου αλλά και η ανακούφιση πως δεν θα παιδευόμουν και πολύ να έρθω σε επαφή μαζί τους! Έτσι οδηγήθηκα ταχύτατα στον χώρο που χαλάρωναν και ετοιμάζονταν για τις τελευταίες λεπτομέρειες. Μετά από τα εθιμοτυπικά καλωσορίσματα περάσαμε και στο μουσικό μέρος της βραδιάς το οποίο με έκανε βαθιά μέσα μου να πιστεύω όπως και ρώτησα τον M.Duda αν επιτέλους θα είχα την ευκαιρία να ακούσω το “Volte-Face” live!
Χωρίς να βιαστεί να μου απαντήσει: … “unfortunately” , με ρώτησε αν είχα ήδη το set-list της βραδιάς, του είπα πως όχι γιατί μου αρέσει πάντα η έκπληξη, και τότε το πρόσωπο του φωτίστηκε-και πολύ αργότερα στο live κατάλαβα γιατί! (Δύο από τα τρία τραγούδια από το ep “Memories In My Head”, “Living In The Past” & “Forgotten Land” ήταν στο set-list). Και ενώ οι πληροφορίες και τα νέα έπεφταν βροχή ακούω πως έχουν ήδη ξεκινήσει την συναυλία της βραδιάς οι Σουηδοί PAATOS.
Μια πραγματικά εκπληκτική progressive rock μπάντα που έχει “δυνατό” μουσικό ιστορικό από το 1999 μέχρι τώρα.4 lp, 1ep, 1 live και την απίστευτη φωνή της Petronella η οποία χωρίς να το θες σε οδηγεί στην Anneke Van Giersbergen και στην όμορφη εποχή των THE GATHERING.
Ο κόσμος που ήταν εκεί πραγματικά ξεσάλωσε. Και πάνω από όλα ήταν όλοι από την αρχή του live εκεί. Όχι του στυλ: πάω να δω την “φίρμα” στο τέλος και να φύγω. Το ένα μου αυτί ήταν στον Piotr Grudziński και το άλλο στους PAATOS. Κάποια στιγμή τους είπα πως λυπάμαι που θα αφήσω προς στιγμή την κουβέντα μας στην μέση αλλά θα έβγαιναν σε λίγο οι THE PINEAPPLE THIEF και ήταν η πρώτη φορά που θα τους έβλεπα. Μεγάλη μπάντα.
Οι Πολωνοί νομίζω πως ήταν πιο φανατισμένοι με την μπάντα αυτή εκείνο το βράδυ!
Οι Άγγλοι T.P.T με τους progressive, alternative, indie ρυθμούς τους ξεσήκωσαν στην κυριολεξία το κοινό. Ο χώρος του Ratunda club ήταν ασφυκτικά γεμάτος.
Το set-list των THE PINEAPPLE THIEF ήταν: “Wake Up the Dead”, “3000 Days”, “Nothing At Best”, “So We Row”, “My Debt To You”, “Too Much To Lose”. Δύο τραγούδια από το “Tightly Unwound” και 4 από το “Someone Here Is Missing”. Λίγα για την πολύχρονη μουσική τους καριέρα αλλά ικανά να σε ξεσηκώσουν, και ήταν ότι έπρεπε για να υποδεχτείς τους RIVERSIDE ! Αφού ήδη είχα αγοράσει το ep τους “Memories In My Head” αποχωρίστηκα την παρέα μου προσωρινά για να βρω την καταλληλότερη θέση για να απολαύσω και το live αλλά και να έχω καλό οπτικό πεδίο για φωτογραφίες. Μετά από το ολιγόλεπτο ατμοσφαιρικό intro οι RIVERSIDE εμφανιστήκαν μέσα σε μια τρέλα χειροκροτημάτων και ουρλιαχτών, και ακολούθησε το εξής set-list. “Beyond The Eyelids”, “Out Of Myself”, “Reality Dream III”, “Egoist Hedonist”, “Living In The Past”, “Conceiving You”, “ Ultimate Trip”, “Left Out”, “Loose Heart”, “02 Panic Room”, “Second life Syndrome”/part 1, “Parasomnia”/snippet (απόσπασμα). Στο πρώτο encore: “Forgotten Land”, “Reality Dream I”, και στο δεύτερο encore: “The Curtain Falls”. Μπορείς να πεις πως ήταν ένα γεμάτο από επιλογές μουσικό live, αφού υπήρχαν κομμάτια από όλες τις δισκογραφικές τους δουλειές. 4 από το “Out Of Myself”, 3 από το “Second Life Syndrome”, 4 από το “Rapid Eye Movement”, 2 από το “A.D.H.D” και βέβαια 2 από το επερχόμενο ep τους “Memories In My Head”, τα οποία ήταν πραγματική έκπληξη για όλους μας. Όσο για την οπτική πλευρά της βραδιάς, ο φωτισμός ήταν μαγικός, ατμοσφαιρικός και ανάλογος με το set-list.
Τώρα για τον ήχο, τι να πω .
Ο Daniel Schindler που είναι και ο τεχνικός ήχου των RIVERSIDE σε κάθε περιοδεία έκανε πάλι το θαύμα του. Μπορούσες να ακούσεις τα πάντα με την κάθε λεπτομέρεια με την καθαρότητα και την δυναμική που χαρακτηρίζει αυτήν την μπάντα. Ο χώρος όπως προείπα ήταν κατάμεστος εξ αρχής, και μετά από το τέλος της συναυλίας ο Piotr Grudziński μου είπε πως πραγματικά ενθουσιάστηκε τόσο πολύ με το κοινό, τόσο με την προσέλευση του όσο και με την πώρωση και την θέρμη που είχαν σαν ανταπόκριση, πράγμα που φάνηκε άλλωστε.
Η βραδιά τελείωσε και μετά από αρκετή ώρα με την μπάντα, ήρθε η ώρα του γυρισμού, μια γλυκόπικρη γεύση μεταξύ ευχαρίστησης και αποχωρισμού. Μια συναυλία που στο σύνολο της με κατέπληξε όσο και με ευχαρίστησε, αλλά πάνω από όλα έκανα το όνειρο μου πραγματικότητα. Να δω τους RIVERSIDE στην χώρα τους. Μπορεί ο δρόμος της επιστροφής να είναι πάντα δύσκολος αλλά σου δίνει την ελπίδα της προσδοκίας, πως κάτι καινούργιο και συναρπαστικό θα ακολουθήσει. Πολωνία σε ευχαριστώ πολύ για όλα !
“When something ends, Something else begins, We are moving on” (“Goodbye Sweet Innocence” from ep “Memories In My Head”).

Υ.Γ:Με κάθε επιφύλαξη αλλαγών για τα τραγούδια ,βρήκα το set-list των PAATOS από την συναυλία που έδωσαν 3 μέρες μετά στην Βαρσοβία, και έχει ως εξής:"In That Room", "No More Rollercoaster", "Fading Out", "Breathing", "Gone", "Shells", "Surrounded", "Over And Out"



ΕΛΕΝΗ ΛΙΒΕΡΑΚΟΥ (live report & photos)
(WWW.ROCKWAY.GR)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...