Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Η κρυφή γοητεία των ICON

ICON-1Αναδημοσίευση από το www.Rockway.gr

Όποιος έχει πει πως η ζωή είναι ένας ατέρμονος κύκλος, έχει απόλυτο δίκιο! Τα πάντα επαναλαμβάνονται και καθώς αυτό είναι μια ανατριχιαστική αλήθεια, 20 και βάλε χρόνια μετά τη μαγική δεκαετία του ’80, ερχόμαστε να παρουσιάσουμε μια μπάντα και ένα είδος metal μουσικής, το οποίο νομίζαμε πως είχε εκλείψει! Το λεγόμενο Glam metal ήρθε δυνατότερο, μιας και πολλές μπάντες ξεφυτρώνουν παίζοντας και κάνοντας επιτυχία στις μέρες μας, όπως και οι ίδιοι οι Icon, που επανασυνδέθηκαν το 2008!

Πηγαίνοντας πίσω στο χρόνο περίπου 30 χρόνια (1984), οι δυο συμμαθητές Dan Wexler και Stephen Clifford, κιθάρα και φωνή αντίστοιχα, αποφασίζουν να ξαναβαπτίσουν το όνομα του συγκροτήματος τους και από “Schoolboys να το ονομάσουν Icon”, δημιουργώντας μαζί με τους John Aquilino (κιθάρα)ICON-1, Tracy Wallach (μπάσο) και Pat Dixon (ντραμς), το ομώνυμο ντεμπούτο τους, υπογράφοντας στη Capital Records!

Ο δίσκος αποτελείται από δέκα πολύ καλά κομμάτια και μάλιστα το “On Your Feet”, έγινε το απόλυτο radio hit της εποχής, αν και κατά τη γνώμη μου το “It’s Up to You”, είναι η απόλυτη heavy μπαλάντα!! Τα υπόλοιπα τραγούδια, δεν υπολείπονται από κάτι, είναι δυνατά και καθόλου Glam με τη κακή pop έννοια, μάλιστα το βρώμικο άκουσμα τους, σε κάνει να θέλεις να metalιώσεις απεριόριστα, πίνοντας, καπνίζοντας και παίζοντας με την air guitar σου!

Με αυτή την μικρή εκτίναξη, είναι ήδη “ζεστοί” οπότε ένα χρόνο μετά, το “Night of the Crime”, είναι στα ράφια των δισκοπωλείων. Η αλήθεια είναι όμως πως, με την πίεση της εταιρίας τους, οδηγούνται σε πιο pop και “πιασάρικα” μονοπάτια και παρότι η αλλαγή τους προτείνεται σαν κάτι καλό, δεν καταφέρνουν να μπουν στα charts! Κατά τη διάρκεια μάλιστα των ηχογραφήσεων του “Night..”, ο Clifford παρατάει τη μπάντα, γιατί νιώθει ICON-1ξαναγεννημένος Χριστιανός, όποτε έπρεπε να απομακρυνθεί λόγο του κακού που απόπνεε το metal!!! (γκρρ.. έλεος!!)

Αντικαθίσταται αμέσως από τον “Jerry Harrison” και το κιθαρίστα Drew Bollman και κυκλοφορούν την ανεπίσημη κασέτα (έπος! έπος! έπος!), “A More Perfect Union και δίνουν κάποια Live στη γενέτειρα πόλη τους την Αριζόνα, με το περίεργο όνομα.. Assmaster! Το θέμα είναι πως με τις συνεχείς προσπάθειες τους, τράβηξαν τη προσοχή της Megaforce Records, με αποτέλεσμα το Right Between the Eyes”! Άλμπουμ, με τη συμμετοχή του “παππού” Alice Cooper σε δυο κομμάτια του δίσκου, “Two for the Road” και “Holy Man’s War”.

Αυτή η συνεργασία Alice Cooper και Wexler, δεν σταματά εδώ μιας και ο δεύτερος, συμμετείχε καθαριστικά στα “Lost in America”, “Fistful of Alice” αλλά και στο “Last Temptation”, όπου και συνέβαλε και συνθετικά σε τέσσερα κομμάτια! ICON-1

Οι Icon, έπαιξαν σε πολλά Live και μάλιστα ως support στους Bon Jovi, Skid Row και αρχές της δεκαετίας του ’90 στους King’s X! Πάραυτα, μετά την επιστροφή τους από τη Βρετανική περιοδεία διέλυσαν, ασχολούμενοι ο κάθε ένας με δικά του project και δουλειές! Ήταν το 2008, που αποφάσισαν να επαναλειτουργήσουν το όνειρο τους, ανοίγοντας μάλιστα τη συναυλία των Tesla!

Και όσο λοιπόν ακούω κομμάτια από τους Icon, σκέπτομαι ότι και αυτό το underground συγκρότημα, ΔΕΝ αγοράζεται στα ράφια των δισκοπωλείων, αφημένο να σκονίζεται εκεί, από τους “ψαγμένους” δήθεν συνακροατές μας, περιμένοντας το τυχερό που θα ανακαλύψει τα βινύλια τους, με 5-10 ευρώ μάξιμουμ! Η ίδια πάντα ιστορία… Αν το βρείτε δουλειές της μπάντας σε βινύλιο ή έστω σε cd, απλά αρπάξτε τις, ιδιαίτερα το ντεμπούτο τους! It’s Up To You”, που λέει και ο ύμνος!

Μιχάλης Κανακουσάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...