Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

VICIOUS RUMORS: “Razorback Killers”

Αναδημοσίευση από
το www.Rockway.gr

Μια από τις πιο εμβληματικές και λιγότερο γνωστές Αμερικάνικες power metal μπάντες, επιστρέφει με έναν δίσκο δυναμίτη.
Ο θείος Geoff Thorpe και η παρέα του επιστρέφουν, συνεχίζοντας από εκεί που σταματήσανε με το προηγούμενο άλμπουμ “Warball πριν 5 χρόνια.
Έχοντας κρατήσει στοιχεία της πρόσφατης ιστορίας τους και με νέα μεταγραφή πίσω από το μικρόφωνο, τον Brian Allen (Last Empire), λοξοκοιτάζουν προς το ένδοξο παρελθόν τους και μας σερβίρουν συμμετρικά ασυμβίβαστο metal στον καλύτερο δίσκο τους από την εποχή του Carl Albert. Με το πρώτο κιόλας κομμάτι, “Murderball”, μια καταιγίδα από riffs ξεχύνεται και το ρεφραίν φέρνει στο μυαλό εποχές 1990-91. Τα φωνητικά έχουν τσαμπουκά, ενώ δεν λείπουν και πολλές aggressive στιγμές.
Παρόλα αυτά έχουν πάθος και μεγάλο εύρος, που εκτείνεται από αγριάδα μέχρι τσιρίδες. Σίγουρα δεν μπορούμε να μιλάμε για απόλυτα κλασικό 80s power metal, αφού υπάρχει και πιο σύγχρονη αύρα, ενώ σε σημεία φέρνει στο μυαλό το metal των Judas Priest εποχής “Jugulator” και λοιπών παρόμοιων ακουσμάτων, με ενδεικτικό κομμάτι το “Blood Stained Sunday”.
Δεν παύει παρόλα αυτά, να παραμένει ένα καυτό US power metal άκουσμα. Υπάρχουν επίσης και αρκετά thrash riffs όπως στο “Razorback Blade” και το ισοπεδωτικό “Axe To Grind”, ενώ όλα τα τραγούδια εμπλουτίζονται με καταπληκτικά solos και φοβερή κιθαριστική δουλειά. Δεν είναι υπερβολή να πούμε, ότι παρά τα εντυπωσιακά φωνητικά, περιμένεις τη στιγμή που δεν θα υπάρχει φωνή για να ακουστούν οι κιθάρες σε πρώτο ρόλο.
Το “All I Want Is You” είναι κομματάρα που μπαίνει με φοβερή διπλή κιθαριστική μελωδία, δυναμικά τύμπανα και ακολουθεί μια ογκώδης riff-αρα που σου πατάει ένα αόρατο κουμπί, κάνοντας το κεφάλι να κουνιέται πάνω – κάτω, ενώ στο “Rite Of Devastation” το κεφάλι αυξάνει ταχύτητες και δίνει τη σκυτάλη στο καταπληκτικό “Deal With The Devil” με τις φοβερές εισαγωγικές κιθάρες (πάλι). Είχα καιρό να ακούσω ένα τόσο καλό κιθαριστικό power άλμπουμ και δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος. Δυνατό, άγριο και άκρως μεταλλικό.
Ανυπομονώ για το τέλος του Απρίλη που θα τους δω ζωντανά στο Keep It True festival της Γερμανίας.

Ανδρέας Ανδρέου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...