Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

BACKDRAFT: “This Heaven Goes To Eleven”

Αναδημοσίευση από
το www.Rockway.gr

Ετούτα εδώ τα παλληκάρια από τη Σουηδία στην εφηβεία τους θα είχαν λιώσει σίγουρα τα βινύλια των ZZ TOP, Lynyrd Skynyrd, Allman Brothers, Free, Mountain, Aerosmith, Ten Years After και Thin Lizzy.

Με βάση λοιπόν το σκληρό southern rock και με δυνατές δόσεις από αλκοολικές stoner και hard rock μελωδίες το “This Heaven Goes To Eleven” είναι ένα εξαιρετικό άλμπουμ.
Οι κιθάρες των Robert Johansson & Jon Sundberg ξεθαμμένες από τα τιμημένα ’70 μας ξυπνούν ευχάριστες αναμνήσεις από τις μεγάλες μπάντες εκείνης της εποχής, το ρυθμικό υπόβαθρο των Mats Rydström (μπάσο) & Niklas Matsson (ντραμς) πιστό στους “δασκάλους του” προσθέτει δυναμική και τσαμπουκά στο δίσκο ενώ η φωνή του Jonas Åhlén πετυχαίνει να γίνεται παράλληλα άγρια, ερωτική, θυμωμένη, νοσταλγική και να οδηγεί τους Backdraft με απλό και εμπνευσμένο τρόπο σε υψηλά hard rock μονοπάτια.
Τραγούδια που ξεχωρίζουν είναι το φοβερό “Yesterday’s & Tomorrows” όπου η μελωδία θυμίζει έντονα τον μακαρίτη Phil Lynott, το ψυχεδελικό “Wheel of No Fortune” με ένα εξαίσιο ταξιδιάρικο ρεφρέν και με εισαγωγή που νομίζεις ότι την τραγουδά ο D. Coverdale, τα καταπληκτικό “No Love” και “Stand” καθώς επίσης και το ισοπεδωτικό “Idiot”.
Συνολικά μιλάμε για ένα άλμπουμ που έπρεπε να είχαν βγάλει εδώ και πολύ καιρό οι Black Crowes αλλά λίγο δύσκολο να συμβεί μιας και φαίνεται τους πρόλαβαν οι πέντε «παγωμένοι» hard rockers από τη Σουηδία.
Άξιοι και ικανοί… μην τους χάσετε!

Φώτης Μελέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...