Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

APPEARANCE OF NOTHING: "All Gods are Gone"

Αναδημοσίευση από το www.rockway.gr

Φαίνεται πως η Ελβετία αποκτά ένα σοβαρό status από μπάντες που ξεκινούν από τους Krokus και τους Gotthard και φτάνει στους China και Shakra, ενώ τώρα μαθαίνουμε για την ύπαρξη των ελπιδοφόρων Appearance of Nothing που θα παρουσιάσουμε παρακάτω.

Οι Appearance of Nothing λοιπόν δεν είναι μία τυχαία μπάντα αφού υπάρχουν από το 2004 και στην παραγωγή του “All Gods Are Gone” έχει αναλάβει ο Markus Teske (Vanden Plas, Symphony X), ενώ συναντάμε σπουδαίες συνεργασίες με τους Dan Swanö (Edge of Sanity/ Nightingale) να συμμετέχει με τα death φωνητικά του σε τρία κομμάτια και τον Devon Graves ( Psychotic Waltz/ Deadsoul Tribe) να συναντάται στο τρομερό "Sweet Enemy".
Το “All Gods Are Gone” αποτελείται από ένα εκρηκτικό μίγμα από prog/hard rock και metal υλικό με τη φωνή του Pat Gerber να είναι σε πρώτο πλάνο και σε αρκετά σημεία να αποδεικνύει ότι διαθέτει μεγάλη ψυχική δύναμη για να ερμηνεύει τόσο δύσκολα και πολύπλοκα κομμάτια.
Το κιθαριστικό μέρος δεν αναλώνεται σε υπερβολές και σε επιδειξιομανία αλλά προσπαθεί να δημιουργήσει μία μοντέρνα εκδοχή prog metal ατμόσφαιρας και το πετυχαίνει εν μέρει με αποκορύφωμα τα “The Call of Eve” και το ορχηστρικό “The Rise and Fall of Nothing”.

Φυσικά δεν λείπουν και οι έντονες μελωδικές πινελιές για να συμπληρωθεί το ηχητικό και συνθετικό puzzle του σχήματος, οι οποίες παντρεύονται με τους ιλιγγιώδες ρυθμούς που έχει ανά διαστήματα το album.
Συνολικά μία άκρως ενδιαφέρουσα κυκλοφορία που αξίζει να τσεκάρετε όσοι αγαπάτε τους μεταλλικούς progressive ρυθμούς.

Φώτης Μελέτης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...